Osim čizmica, uz ženski kostur koji su lovci pronašli na području Karlovačke županije pronađeni su i slušni aparatić te narukvica za ulaz na Momento Demento, što pokazuje da bi ostaci uistinu mogli pripadati Francuskinji Anne-Cecile Pinel nestaloj 2014. godine.

Galerija


Crne čizmice kakve je imala, slušni aparatić kakav je koristila i narukvica-ulaznica oko ruke, na kojoj je pisalo Momento Demento, pronađeni uz tijelo ukazuju da bi ljudski ostaci koje su tijekom skupnog lova u nedjelju u jutarnjim satima šestorica lovaca LD Srnjak iz Tounja pronašli u mjestu Tržić Tounjski mogli pripadati Anne-Cecile Pinel (23), francuskoj studentici kojoj se na tom području izgubio svaki trag 21. srpnja 2014., piše Jutarnji list.

Vezani članci Iskop kostiju pronađenih u Vatikanu (Foto: Dnevnik.hr) Završila analiza kostiju: Jesu li u vatikanskim zidinama bili ostaci djevojčice nestale prije 26 godina? Prepoznajete li ove žene? Traži ih policija (Foto: PU karlovačka) Prepoznajete li ove žene? Traži ih policija

Karlovačka policija potvrdila je da su kosti koje su u nedjelju pronašli lovci u Tržiću Tounjskom ljudske, no još je prerano reći jesu li pronađeni ostaci tijela mlade Francuskinje nestale na ljeto 2014. jer to tek treba utvrditi Zavod za sudsku medicinu u Zagrebu, a HGSS tvrdi da je taj prostor donedavno bio na kartama minski sumnjivog prostora.

Zamjenik načelnika karlovačke Policijske uprave Darko Bratić rekao je da su tvrdnje kako je pronađeno tijelo mlade Francuskinje Anne-Cecile Pinel nestale u tom kraju 2014. "za sada samo pretpostavke".

"Utvrđujemo identitet preminule osobe. Vidjet ćemo jesu li ove pretpostavke ispravne, jer tek treba izvršiti usporedbu DNK analize izuzete s kostura s DNK uzorcima iz naše DNK zbirke. Za sada ne znamo o kome je riječ", rekao je Bratić. Kazao je da je obdukcija ljudskih ostataka na Zavodu za sudsku medicinu u Zagrebu obavljena te da se čeka analiza DNK-a.

Predsjednik Lovačkog saveza Karlovačke županije Vinko Pavlić rekao je da je grupa lovaca predvođena Krešom Otićem, predsjednikom Lovačkog društva Srnjak iz Tounja, pronašla ljudske kosti i o tome su obavijestili policiju. Kako je sve preuzela ogulinska policija, oni dalje ništa ne znaju niti je zgodno da pričaju. Tijelo je, kažu, pronađeno usred napuštenog sela uz jedan put.

Kostur je pronađen u Tržiću Tounjskom koji je kilometar i pol udaljen od Tržića Primišljanskog gdje se ljeti tradicionalno održava festival psihodelične glazbe Momento Demento, a na kojem je 2014. bila Francuskinja Anne-Cecile Pinel, kojoj se tada u dobi od 23 godine gubi svaki trag. Ni višekratne potrage velikog broja ljudi, policije, HGSS-a, ronioca, lovaca, pa i roditelja i prijatelja nestale djevojke, nisu urodile pronalaskom.

Pročelnik HGSS-ove Komisije za tehnike spašavanja i školovanje kadrova Dubravko Butala rekao je da su pretraživanja zaista bila sveobuhvatna, ali da je prostor na kojem je ovo tijelo pronađeno na kartama HGSS-a tada bio obilježen kao minski sumnjiv prostor, o čemu imaju dokumente i karte Hrvatskog centra za razminiranje.

"Mi još sada ne znamo o kome je riječ, je li to doista tijelo Francuskinje za kojom smo tragali, ali mogu reći da tražeći nju nismo dozvoljavali da se ulazi u minski sumnjivi teren, jer za neizuvjesan ishod pretrage nisam dozvolio da se riskiraju životi naših ljudi. Tamo gdje su postojale table o minskoj opasnosti, mi tamo nismo ulazili, ali smo imali pretragu iz zraka, helikopterom", rekao je Butala i pozvao se na podatke i snimke HCR-a, koji se i sada mogu naći na njihovim stranicama. (N.C./Hina)