Još uvijek se utvrđuju okolnosti smrti maloljetne djevojke čije je tijelo pronađeno umotano u tepih u zagrebačkom naselju Sopot. Policija je objavila da su završili krim istraživanje nad muškarcem (30).

Galerija


Nakon što su cijelu nedjelju češljali njegov podstanarski stan, policija je u ponedjeljak poslijepodne objavila više detalja o muškarcu koji je u subotu ujutro u zagrebačkom Sopotu ostavio tijelo djevojke (16). 

Vezani članci Zagrebačka katedrala oštećena u potresu Uz katedralu se postavlja dizalica koja će skinuti napukli toranj: ''To je posao koji nije nitko radio'' Policija uhvatila serijske razbojnike Policija ulovila serijske razbojnike: Dva Hulka izvela čak 19 pljački, otkrili ih gotovo slučajno

"Završeno je kriminalističko istraživanje nad muškarcem (30), državljaninom BiH,  zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela omogućavanje trošenja droga i kazneno djelo nepružanje pomoći", rekli su u policiji i dodali da je osumnjičeni predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava dostavljena nadležnom županijskom državnom odvjetništvu. 

"Nastavlja se kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja svih relevantnih okolnosti ovih kaznenih djela", dodali su u policiji.

Danas bi trebali biti gotovi nalazi obdukcije. Još nije jasno pod kojim je okolnostima muškarac djevojku odvezao ili odnio do stuba skloništa, kao ni je li imao pomagača.

Djevojka je bila maloljetna i pobjegla je iz roditeljskog doma. Prije tri godine bila je u Centru za pružanje usluga u zajednici Dugave na evaluaciji, gdje je procijenjeno da joj je potreban smještaj u domu za maloljetnike gdje je provela pola godine.

"Međutim nakon nekih godinu dana Centar za socijalnu skrb, obiteljski sud i suci imaju mogućnost da preispituju odluku o smještaju i donesu odluku o prekidu smještaja", rekao je Božo Vrkljan, ravnatelj Centra za pružanje usluga u zajednici Zagreb Dugave.

Na pitanje ne bi li onda bilo normalno da je opet došla na evaluaciju kod njih, rekao je: "Pa centar je ili netko tko je odlučio da se prekine smještaj je procjenio da će se kroz druge mjere riješiti taj problem".