Obavijesti Video Pretražite Navigacija
COVID POTVRDE I "STOŽEROKRACIJA"

Poznat datum: Ustavni sud objavio kad će donijeti odluku o ustavnosti Mostovih referendumskih pitanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ustavni sud će odluku o ustavnosti referendumskih pitanja iz dviju Mostovih inicijativa o ukidanju COVID potvrda i "stožerokracije" donijeti najkasnije do 18. svibnja, jer je traženjem dodatne dokumentacije od Sabora produljen rok koji je trebao isteći 8. svibnja.

"Ustavni sud će odluku o ustavnosti referendumskih pitanja donijeti u propisanom roku od 30 dana, koji sukladno praksi teče od dana kad mu je Sabor dostavio dopunsku dokumentaciju, dakle najkasnije do 18. svibnja o čemu će javnost biti detaljno izvještena“, kazao je Hini predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović.

Dodao je da Sabor Ustavnom sudu dostavio odluku kojom traži ocjenu ustavnosti referendumskih pitanja i da je sud zatražio dopunu dokumentacije koju je Sabor u međuvremenu i dostavio.

"Što je Sabor slao mimo znanja zastupnika?"

Pitanje slanja dodatne dokumentacije Ustavnom sudu u petak je u saborskoj raspravi o oporbenim inicijativama da se raspusti Sabor i raspišu izbori, postavio Mostov Nikola Grmoja.

Što je to Sabor, "mimo znanja zastupnika slao Ustavnom sudu, jer predsjednik suda Miroslav Šeparović kaže da ne mogu donijeti odluku u zakonskom roku, jer im je Sabor nešto naknado slao", upitao je, navodeći da bi se odluka trebala donijeti "sutra, prekosutra".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Novi uspjeh Mostova inicijativa ''Odlučujmo zajedno'' ima dovoljno potpisa za referendum: ''Pozivamo Vladu Republike Hrvatske...''

Grmoja je Hini objasnio kako je Sabor odluku da se Mostove referendumske inicijative upute na ocjenu Ustavnom sudu donio 8. travnja i da za donošenje odluke ima 30 dana.

Prozvao je i predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića. "Što to radi predsjednik Sabora mimo znanja Sabora i zašto asistira u gušenju referendumskih inicijativa", upitao je i zaključio kako je i to razlog za raspuštanje Sabora, "za micanje" Gordana Jandrokovića s pozicije predsjednika i za nove izbore.

Pročitajte i ovo Božo Petrov, predsjednik Mosta Čeka se odluka Ustavnog suda Božo Petrov u Dnevniku Nove TV: "Ako se sad ne provede referendum, ludilo i dvostruka pravila koja smo gledali - ponovit će se ujesen"

"Ništa tajno nije poslano"

Jandroković mu je odgovorio kako "ništa tajno nije poslano". Poslani su svi zapisnici sa sjednica resornog Odbora za Ustav, vaša pisma, sve što je vezano uz vaš zahtjev za referendumom, kazao je.

Hrvatski sabor je, dodao je, u prvoj fazi dostavio određeni broj dokumenta, a Ustavno sud je tražio i sve drugo. "Nekoliko dana nakon prvog paketa dokumenata poslali smo i drugi. Nema ničeg tajnog, sve je provjerljivo", poručio je Jandroković.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene