Savez društava Naša djeca Hrvatske u suradnji s Društvom Naša djeca Grada Vinkovaca organizirao je humanitarnu akciju „Pun kofer prijateljstva – novčić za kovčežić “ za djecu s poplavljenih područja Vukovarsko-srijemske županije.


Cilj humanitarne akcije je bio osigurati svakom djetetu s poplavljenog područja Vukovarsko-srijemske županije pojedinačno putnu torbu (kofer) s najosnovnijim osobnim stvarima za svaku priliku. S obzirom na to da se djeca i njihove obitelji već duže vrijeme ne mogu vratiti svojim kućama, već svakodnevni život provode u kontejnerskom naselju ili raseljeni kod rodbine mijenjajući adrese boravka, ovom humanitarnom akcijom željeli smo im olakšati život "ptica selica" do povratka njihovim domovima.

Akciju „Pun kofer prijateljstva“ s Društvom Naša djeca Grada Vinkovaca Savez je započeo još ove jeseni te je uspio dosad prikupiti veći dio kofera koji je i uručen djeci, korisnicima igraonice „Ganja“ u Gunji. Djeca i njihove obitelji bile su oduševljene i ganute dostavljenim koferima koji su stigli iz cijele Hrvatske.

Pomozite humanitarnu akciju 'Pun kofer prijateljstva - novčić za kovčežić" za djecu poplavljenih područja

Akciji su se dosad odazvala brojna Društva Naša djeca, tvrtke, hoteli, rotary klubovi, udruge i pojedinci, a CityEX osigurao je besplatnu dostavu kofera u Gunju.

Ponosni smo i sretni što danas ovim putem objavljujemo da je humanitarna akcija uspješno privedena kraju. U periodu od 15.12.2014. do 15.01.2015. uspjeli smo prikupiti 10,147,07 HRK putem našeg donacijskog računa. Tim novcem Savez društava Naša djeca Hrvatske kreće u opskrbu kofera za mališane iz igraonice „Ganja“. Hvala vam svima koji ste se uključili i svojom nesebičnom donacijom pomogli nam barem malo olakšati i uljepšati živote spomenutim mališanima. O opskrbi kofera, njihovom uručivanju i svemu što slijedi ćete biti i dalje informirani, sve dosadašnje informacije se nalaze na službenim stranicama Saveza i na našem Facebooku. Popis donatora zahvaljujući kojima je ova lijepa i topla humanitarna akcija uspješno privedena kraju:

SAVEZ ŠPORTOVA GRADA ROVINJA, IVA MANDIĆ, MIRJAM HABER, ŽELJKA ERDELI, DAVOR IVKOVIĆ, IVAN TOMIĆ, JASNA ŠVIGIR, JASNA LAZARIĆ, GRADSKA KNJIŽNICA GRADA ROVINJA, IVA JANEŽIĆ, IVANA KATIČIĆ, DRAŽEN VUČIĆ, PETRA INJAC, LOVRENKA ŽILIĆ, STELA FIŠER MARKOVIĆ, OŠ MATO LOVRAK NOVA GRADIŠKA , DRUŠTVO NAŠA DJECA NOVA GRADIŠKA, DRUŠTVO NAŠA DJECA KUTINA, MARINA ŽILIĆ, SNJEŽANA KRPES, LANA KASSIM, VANJA SUŠANJ, DRUŠTVO NAŠA DJECA KUMROVEC, AIDA SALIHAGIĆ KADIĆ, OSNOVNA ŠKOLA L. LEŠĆE, ĐURĐA KRAJCAR, ANAMARIJA LEŠKOVIĆ, DRUŠTVO NAŠA DJECA ČAKOVEC, NATAŠA BIJELIĆ I GRAD ROVINJ.


ZAHVALJUJEMO SVIMA OD SRCA JOŠ JEDNOM NA DONACIJI!


O Savezu društava Naša djeca Hrvatske:

Savez društava Naša djeca Hrvatske od 1950. godine okuplja, potiče i pruža pomoć osnovnim Društvima Naša djeca koja djeluju u gradovima i općinama diljem Hrvatske u akcijama i aktivnostima s djecom i za djecu. U Hrvatskoj trenutno djeluje 96 Društava Naša djeca koja rade na promociji i zagovaranju za dječja prava, provode raznovrsne i besplatne aktivnosti s djecom i za djecu te pružaju pomoć i podršku djeci i roditeljima u razvoju i odgoju djece. Od svog osnutka (1950.) do danas Savez je aktivan u provođenju brojnih humanitarnih akcija za socijalno osjetljivu djecu, za djecu pogođene ratnim stradanjima te prirodnim katastrofama.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook