Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ludo vrijeme

Za splitsko područje u ponedjeljak će biti upaljen narančasti meteoalarm: Na istoku Hrvatske zabilježene rekordne temperature, a u Dalmaciji jugo

Uskrs su građani Hrvatske na istoku dočekali s rekordnim temperaturama, dok su oni na jugu uživali, iako je puhalo jako jugo.

Na istoku Hrvatske zabilježene su rekordne temperature zraka, i do 30 Celzijevih stupnjeva. A u Dalmaciji pak jako jugo. Iako je južina prekinula promet prema nekim otocima, ovo vrijeme nije pokvarilo blagdansko raspoloženje, ni u Dalmaciji, ni u Slavoniji.

"70 godina mi je, ali teško da se mogu sjetit da je u ovo vrijeme bilo ovako", kratko je ludo vrijeme komentirao Slavko iz Slavonskog Broda.

Pročitajte i ovo Igor Jurić - 2 Centar za nestalu i zlostavljanu djecu Igor Jurić za Dnevnik Nove TV: "Postoji osnovana sumnja da je dijete izvan zemlje. Ovo je nada i slamka spasa"

Ovakvo vrijeme nešto više, čini se, odgovara mlađima koji su hrlili na obalu kako bi uslikali nezapamćene prizore valova

Za splitsko područje u ponedjeljak će biti upaljen narančasti meteoalarm. Riva je u subotu bila prepuna ljudi, a u nedjelju zbog jakog juga potpuno je drugačiji prizor. Osim kratkog zaustavljanja nakon uskršnje mise i nekoliko grupa turista, većih gužvi u gradu nije bilo.

Problema je bilo u pomorskom prometu, u prekidu su četiri katamaranske i tri trajektne linije. Za sutra su otkazane tri katamaranske i jedna trajektna. Od jutra će vjetar ponovno jačati i poziva se na oprez zbog mogućih opasnih posljedica, iako do sad većih materijalnih šteta nije bilo.

Ipak, najgori utjecaj juga za Splićane je onaj na psihofizičko stanje. Srećom, od utorka bi trebali uživati u pravom proljetnom, vedrom i sunčanom vremenu.

Pročitajte i ovo Josip Jović na Plitivcama Obljetnica smrti prvog hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića: "Ponosan sam što dobio ime po svom stricu. Nikad neću prežaliti što ga nisam imao priliku upoznati, ali on živi u meni"

Lijepo i stabilno vrijeme trebalo bi nas pratiti u sljedećem tjednu, a kako je Uskrs izgledao diljem Hrvatske pogledajte u videoprilogu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene