Stipe Gabrić Jambo, Božo Petrov (Foto: Robert Anic/Goran Stanzl/PIXSELL )
Stipe Gabrić Jambo, Božo Petrov (Foto: Robert Anic/Goran Stanzl/PIXSELL )

Završeno je istraživanje i izvidi u slučaju Bože Petrova kojeg je prijavio Stipe Gabrić Jambo. USKOK navodi kako nisu utvrđeni elementi kaznenog djela.


Nakon zaprimanja kaznene prijave Stipe Gabrića protiv Bože Petrova zbog kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti, USKOK je proveo izvide kojima nisu utvrđeni elementi kaznenog djela.

Stipe Gabrić je USKOK-u podnio kaznenu prijavu protiv Bože Petrova u kojoj je naveo da je Božo Petrov kao gradonačelnik Grada Metkovića u nekoliko slučajeva zloupotrijebio svoj položaj čime je Grad Metković znatno materijalno oštećen.

'Božo Petrov i sekta Most oštetili grad Metković za više od milijun kuna pogodujući raznim svojim prijateljima s liste Most,svojim rođacima i susjedima', govorio je Gabrić Jambo.

USKOK je proveo izvide tijekom kojih je pribavio cjelokupnu relevantnu dokumentaciju koja se odnosi na predmetne slučajeve. Provedenim izvidima utvrđeno je kako Božo Petrov svojim postupanjem nije ostvario obilježja prijavljenog kaznenog djela, a niti nekog drugog kaznenog djela koje se progoni po službenoj dužnosti. Slijedom navedenog, USKOK je donio rješenje o odbačaju kaznene prijave.