Tijekom saborske rasprave umalo je došlo do fizičkog obračuna između zastupnika Željka Glasnovića i HSS-ovca Željka Lenarta.


Tijekom rasprave o javnoj televiziji Željko Glasnović govorio je o komunizmu, SKOJ-evcima, SKH-u... Onda mu se na meti našao Željko Lenart iz HSS-a nakon što mu je nešto dobacio.

Vezani članci Arsen Bauk prosvjeduje ne noseći zaštitnu masku na sjednici Sabora - 3 Oporba dogovara tko će zamijeniti Škoru na mjestu potpredsjednika Sabora: "Jedna vrsta statusa quo" Andrej Plenković Plenković komentirao Vučićevu ideju o srpskim zastavama, a poslao i oštru poruku prosvjednicima iz Krapinskih Toplica

''Ja znam tko si ti, od tvoje duše mi smrdi ovdje... Začepi! Ti si jedan prevrtljivi kameleon... ti si za mene gnjida'', nizao je Glasnović uvrede. Nakon njegova izlaganja Lenart se javio za povredu poslovnika.

''U mojoj familiji nitko nikada nije bio u partiji, ali nismo ni pobjegli u Kanadu i 30 godina se sakrivali u Kanadi kao vi. I sad držite moralne propovijedi...'', rekao je Lenart.

''Slušaj, majmune jedan... Nemoj sr*t, majmune jedan, ti si govno jedno'', vikao je Glasnović došavši do klupe u kojoj sjedi Lenart. Da bi smirio situaciju, ustao je i Mostov Miro Bulj. Rukom je na udaljenosti držao Glasnovića kako bi spriječio kulminaciju incidenta. Lenart je Glasnoviću poručio da ga se ne boji, a predsjedavajući Furio Radin pozvao je stražu da razdvoji zastupnike.

Vikanje je nastavljeno. ''Gospodine Glasnoviću, nismo u Legiji stranaca, ovo je Sabor'', zavapio je Radin povišenim tonom.