Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Uljanikovi' radnici u Trstu zarazili se salmonelom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvadeset i šest radnika i kooperanata pulskog brodogradilišta "Uljanika" zaraženo je u Trstu salmonelom dok su bili na tzv. dokiranju broda za prijevoz automobila i kamiona koji "Uljanik" gradi za izraelsku tvrtku "Ray car carriers", potvrdili su danas u "Uljaniku".

Po riječima voditeljice Epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije dr. Vlaste Skopljak uzrok epidemije je najvjerojatnije tartar-umak koji je radnicima bio poslužen u utorak, 16. rujna, na brodu.

Pročitajte i ovo Ilustracija više od 1000 slučajeva Unatoč hladnoći stvaraju se redovi za testiranje: Raste broj oboljelih od bolesti koja je opasna za najmlađe Ilustracija Oprez Novo povlačenje suhomesnatog proizvoda zbog salmonele: Provjerite svoje hladnjake

Prvi oboljeli radnici temperaturu i proljev dobili su još iste noći, a većina je simptome osjećala u srijedu pa su autobusom organizirano prevezeni u Pulu. Sve radnike koji su se požalili na zdravstvene tegobe na brodu je pregledao talijanski liječnik, zadužen za zdravlje posade dok je brod u Italiji.

Prva dojava u županijski Zavod za javno zdravstvo zaprimljena je u subotu, a premda se do nedjelje na zdravstvene tegobe požalilo 29 radnika, voditeljica Epidemiološke službe županijskog Zavoda za javno zdravstvo dr. Skopljak kazala je kako ih je salmonelom zaraženo 26.

"Nitko nije hospitaliziran, no zaraženi radnici biti će pod našim nadzorom koliko je to potrebno", rekla je dr. Skopljak.

Brod "CSCC Tianjin", nosivosti 12.200 tona, dug je 176, širok 31 i visok od 14,5 do 30 metara i ima jedanaest paluba. Ugovor o gradnji broda potpisan je u svibnju 2005., a u more je porinut u srpnju ove godine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene