Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Srpska policija i tužiteljstvo na tajnom sastanku s hrvatskim kolegama prije tri tjedna u Opatiji dobili su konkretne dokaze o umiješanosti Sretena Jocića u ubojstvo Ive Pukanića, piše srbijanski Press.


Vrh MUP-a Srbije i Specijalno tužiteljstvo prije tri tjedna prvi su put dobili konkretne dokaze na temelju kojih je Jocić 27. travnja uhićen u iznajmljenoj kući u Tolstojevoj 33, piše Press. Pressov sugovornik kaže kako je Joca Amsterdam od listopada, kada je Pukanić ubijen, nekoliko puta spominjan kao jedan od organizatora ubojstva.  

>> Istraga protiv Sretena Jocića strogo povjerljiva

Vezani članci Prof. Dijana Zadravec Sastali se Dijana Zadravec i Vili Beroš: "Moja smjena je nezakonita, ministar to može poništiti" Darko Horvat i Tomislav Tomašević Horvat i Tomašević nakon sastanka oko obnove Zagreba: "Sve nedoumice su do danas razjašnjene. Kreće bitka s vremenom"

'Jocić je od svibnja 2006. i od povratka iz Nizozemske u Srbiju uvijek bio u središtu pažnje kada su se događali obračuni u podzemlju, ne samo u Srbiji nego u svim zemljama bivše SFRJ. Do sada je Jocić nekoliko puta u hrvatskim medijima spominjan kao organizator Pukanićeva ubojstva. Postojala su i neka operativna saznanja da je Jocić mogao imati veze s ubojstvom Pukanića, no za to nije bilo dovoljno dokaza', rekao je Pressov sugovornik.

Uhićenje nakon izmjene dokumentacije i tajnih sastanaka

No, kada je početkom travanja zaštićeni svjedok, koji je navodno bio u ekipi koja je pripremala atentat, ispričao hrvatskoj policiji sve o ubojstvu Pukanića, situacija se promijenila, piše Press. Hrvatska policija izvijestila je srpsku da ima ozbiljne dokaze u umiješanosti Jocića. Uslijedilo je nekoliko sastanaka srpske i hrvatske policije. Nakon toga, kompletna dokumentacija ubrzo je iz Zagreba stigla u Beograd nakon čega je uslijedio uhićenje. Istraga protiv Sretena Jocića, osumnjičenog za ubojstvo Ive Pukanića, označena je kao strogo povjerljiva i svi detalji vezani uz prikupljanje materijalnih dokaza, saslušanje svjedoka i eventualna vještačenja neće biti dostupni javnosti.