Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ništa u javnost

Istraga protiv Sretena Jocića strogo povjerljiva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pojedinosti u vezi saslušanja svjedoka, prikupljanja materijalnih dokaza i mogućih vještačenja u istrazi protiv Sretena Jocića, koji se nalazi u pritvoru pod sumnjom za umiješanost u ubojstvo hrvatskog novinara Ive Pukanića, neće biti poznati javnosti, prenijeli su u nedjelju beogradski elektronički mediji.

Istražni postupak protiv Jocića, poznatog kao Joca Amsterdam, kako se navodi, biće vođen pod oznakom službene tajne i detalji u vezi sa postupkom biće strogo povjerljivi. Sutkinja srbijanskog specijalnog suda Maja Kovačević Tomić tim povodom objasnila je kako je u sudskoj praksi uobičajeno da se istražni postupci u oblasti organiziranog kriminala, u interesu istrage i povjerljivosti dokaza koji se prikupljaju, označavaju službenom tajnom. Istražni sudac posebnog odjela specijalnog suda u Beogradu pokrenuo je 30. travnja istragu i odredio jednomjesečni pritvor Sretenu Jociću, koji je uhićen 27. travnja, zbog sumnje da je organizator ubojstva vlasnika zagrebačkog tjednika 'Nacional' Ive Pukanića.

Pročitajte i ovo Greška na zrakoplovu Sve više slučajeva Otvorena kaznena istraga o avionu koji je ostao bez komada trupa u zraku Slika nije dostupna Potvrđan upletenost Milovanovića U Beogradu nastavljeno suđenje za ubojstvo Pukanića

Jocić je prethodno saslušan na zahtjev srbijanskog specijalnog tužiteljstva za organizirani kriminal koje je istražnom sucu posebnog odjela okružnog suda u Beogradu podnijelo zahtjev za provođenje istrage protiv Jocića zbog postojanja osnovane sumnje da je tijekom 2008. na području Srbije i Hrvatske izvršio kaznena djela zločinačkog udruživanja i teškog ubojstva. Nakon saslušanja pred istražnim sucem, Jocić je prebačen je u Okružni zatvor u Beogradu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene