Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubojstvo Pukanića i Franjića

Đurović veza između naručitelja i izvršitelja?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istraga o ubojstvu Ive Pukanića i Nike Franjića proširena je na crnogorskog državljanina Slobodana Đurovića, kojem je određen i jednomjesečni pritvor, izvijestio je zagrebački Županijski sud.

Istragu na 54-godišnjeg Đurovića proširila je istražna sutkinja zagrebačkog Županijskog suda Erna Dražančić nakon što joj je iskaz dao jedan od okrivljenih Robert Matanić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Optužen za organizirano ubojstvo Obrana traži da suđenje Jociću bude što prije i javno Slika nije dostupna 'Optužnica rezultat političke potrebe' Jocićeva obrana neće uložiti žalbu na pritvor

Đurovića se tereti za dva teška ubojstva, za udruživanje zbog počinjenja kaznenih djela i za kazneno djelo protiv opće sigurnosti. Određen mu je jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od bijega, utjecaja na supočinitelje koji su još u bijegu, opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i zbog osobito teških okolnosti izvršenja kaznenih djela. 

Prema USKOK-ovom istražnom zahtjevu, od Đurovića su zasad nepoznate osobe i za još neutvrđen iznos naručile ubojstvo Pukanića. Đurović je nakon toga s bratićima Robertom i Lukom Matanićem te Amirom Mafalanijem dogovorio nadziranje Pukanića, dok je način ubojstva dogovorio sa Željkom Milovanovićem i Bojanom Gudurićem koji su još u bijegu.

>> Slobodan Đurović planirao Pukanićevo ubojstvo?

Slobodan Đurović je pritvoren od kraja listopada, ali zbog sumnje da je s Milenkom Kuzmanovićem iz Srbije pomagao ubojicama u bijegu nakon atentata. Oni su, navodno, Mataniće trebali prebaciti u Srbiju, no sva četvorica uhićena su u akciji 'Balkan express' tjedan dana nakon atentata u blizini granice sa Srbijom. Istog dana u Zagrebu je uhićen i Amir Mafalani.

Ivo Pukanić ubijen je 23. listopada 2008. na parkiralištu u dvorištu NCL grupe u Zagrebu. Jedan od osumnjičenih ondje je dovezao skuter s eksplozivom i parkirao ga blizu Pukanićevog automobila. Zatim su jedan ili više njih čekali Pukanića, a kada su vidjeli da izlazi iz zgrade Nacionala i dolazi do vozila, aktivirali su eksplozivnu napravu, od koje su poginuli Pukanić i njegov suradnik Niko Franjić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene