Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Alvalid bin Talal

Uhićeni saudijski princ obožavao je Hrvatsku, a najavljivao je i ulaganja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saudijski princ Alvalid bin Talal, jedan od deset uhićenih prinčeva uhićenih u skandalu koji potresa tu zemlju prije tri je godine boravio u Hrvatskoj.

Saudijski princ prije tri godine posjetio je Dubrovnik, Zagreb i Split u kojem se sastao s bivšim predsjednikom Ivom Josipovićem.

Pročitajte i ovo Gaza, 11. listopada 2023. - 6 Rat na Bliskom istoku Dugo su ljuti regionalni suparnici, a sad su obavili važan razgovor: Jedno je bilo presudno Slika nije dostupna većinski dioničar pod sankcijama Pokušaj zaustavljanja prodaje Fortenove: Sud u Amsterdamu i treći put odbio sve zahtjeve šeika

Šeik „težak“ 18 milijardi dolara tada je poručio kako Hrvatsku odlikuje stabilnost, dobar predsjednik, demokracija, slobodno novinarstvo, sloboda govora i dobar porezni sustav.

"Ne privlačite dovoljno investicija"

„Još uvijek ne privlačite dovoljno investicija, ali radite i na tome. Porezni sustav morao bi vam biti privlačniji u odnosu na ostale zemlje, morate smanjiti birokraciju i biti agresivniji u privlačenju investitora', poručio je šeik prije tri godine.

Prije nego se uputio u Split, princ je u prostorijama grada Zagreba posjetio gradonačelnika Milana Bandića. U prijateljskom razgovoru gost je otkrio da ga je dojmila ljubaznost Zagrepčana, da se lijepo proveo u Zagrebu i da ovaj posjet neće biti i zadnji.

„Veliko mi je zadovoljstvo biti u Zagrebu. Proveo sam se jako dobro, kao što ste rekli, planinarili smo, vozili se biciklom, hodali i mogu reći da su ljudi doista divni i da me veseli što su nas Zagrepčani tako dobro primili', rekao je uhićeni saudijski princ.

Zagreb ga oduševio

Naglasio je, također, da mu je ovo tek prvi posjet te da je već u planu i idući na kojem će biti prilike konkretnije razgovarati o mogućnostima ulaganja u Zagreb koji ga je oduševio.

U Dubrovniku je pak razgovarao s poduzetnikom Vicencom Blagaićem koji je u to vrijeme tražio investitore za projekt "Hrvatski san" na otočićima Tri sestrice kod Dubrovnika. Projekt je u međuvremenu propao i ostala je samo Blagaićeva privatna vila na kojoj povremeno ljetuje i Ivan Sinčić iz Živog zida.

Bogatstvo saudijskog princa procjenjuje se na 18 milijardi dolara. Vlasničke udjele ima u najvećim svjetskim tvrtkama kao što su Apple, Coca Cola, Motorola, McDonalds, Twitter, Walt Disney...
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene