Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SPLITSKI PODUZETNIK

"Ja sam Predsjednici sredio sastanke u Americi"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vicenco Blagaić tvrdi da je spojio Sinišu Grgića, hrvatskog konzula u Los Angelesu, s američkim biznismenom Jefforyjem Blackardom, koji je potom organizirao susrete Kolindi Grabar-Kitarović s utjecajnim Amerikancima bliskim Donaldu Trumpu.

Splitski poduzetnik Vicenco Blagaić tvrdi da je upravo on bio ključna osoba koja je, preko svojih poslovnih veza, pomogla u pripremi sastanaka hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović TKO JE SABOTIRA I PROTIV NJE LOBIRA... Milanović o eksplozivnim optužbama Grabar-Kitarović: "Dajte im dovoljan štrik, pa će se već sami objesiti" Kolinda Grabar-Kitarović - 1 Tko je sabotira i protiv nje lobira... Što je presudilo da Grabar-Kitarović izgubi izbore? Eksplozivne optužbe o Rusima nije pojasnila, a Dnevnik Nove TV pitao je SOA-u što zna o tome

"Ja sam bio taj koji je povezao hrvatskog konzula Sinišu Grgića i Jefforyja Blackarda u pripremi nedavnog posjeta predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović SAD-u", rekao je Blagaić za Slobodnu Dalmaciju.

Blackard je u subotu za Balkan Insight rekao da je upravo on bio glavna veza u dogovaranju sastanaka hrvatske predsjednice s američkim sugovornicima.

"Hrvatski diplomati nisu baš imali kontakte s ljudima bliskima Trumpu jer nitko nije vjerovao da bi on mogao pobijediti u utrci za predsjednika. Konzul (Grgić) mi je dao popis ljudi s kojima se predsjednica želi sresti i poklopilo se da su neki od njih moji prijatelji", ispričao je tada Blackard. 

Blagaić sada tvrdi da ga je upravo on spojio s konzulom Grgićem, nakon čega je Blackard dogovorio susrete s, među ostalima, senatorima Marcom Rubiom i Ronom Johnsonom, kongresnikom Louom Barlettom i istaknutim republikancem Rickom Santorumom

Blackard je Blagaićev poslovni partner na projektu Tri sestre - Hrvatski san u dubrovačkom primorju.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene