Obavijesti Video Pretražite Navigacija
USKOK u akciji

Uhićeni policajci i pročelnica u Vrbovskom: "Ništa od optužbi neće im se moći dokazati"

Aktualno Galerija Uhićenje u Rijeci - 4 Uhićenje u Rijeci - 4 Foto: Dnevnik Nove TV Uhićenje u Rijeci - 3 Uhićenje u Rijeci - 3 Foto: Dnevnik Nove TV Uhićenje u Rijeci - 2 Uhićenje u Rijeci - 2 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Uhićenje u Rijeci - 1 Galerija 1/4 >>
Puno akcije, ali policijske i na području dvije policijske uprave - primorsko-goranske i karlovačke. Uhićena su tri policajca i lokalna dužnosnica.

Zbog prometne nesreće koja se dogodila prije četiri i pol godine u kojoj je sudjelovalo službeno vozilo grada Vrbovskog, uhićena su trojica policajaca i jedna lokalna dužnosnica. Na teret im se stavljaju kaznena djela zlouporaba položaja i ovlasti i krivotvorenje službenih dokumenata. Pročelnici u svojstvu pomagača, ali još nije poznato što je točno i kome pomogla. 

Novinarka Dnevnika Nove TV Katarina Jusić Mezga razgovarala je u utorak i s gradonačelnikom Vrbovskog, koji je rekao kako mu je žao svih uhićenih osoba i smatra kako im se ništa od optužbi neće moći dokazati. Gradonačelnik Dražen Mufić poriče da je sam koristio vozilo na dan počinjenja prekršaja. Kako je objasnio, ranije su i s njim razgovarali policajci, a izuzeti su službeni dokumenti, odnosno putni nalozi za to vozilo. 

Pročitajte i ovo Policija moli za pomoć - Osoba 1 Javite se Zagrebačka policija moli pomoć građana: Prepoznajete li osobe s fotografija?

"Moja branjenica se nije branila aktivno odnosno iskoristila je svoje pravo i branila se šutnjom. Na teret joj se stavlja zlouporaba položaja, ali u pomaganju. Dakle, ona je u nešto povoljnijem položaju", rekao je odvjetnik Dejan Španović.

"Naš branjenik je iznio obranu, aktivno se branio. Porekao je inkriminacije koje mu se stavljaju na teret. Radi se o dva kaznena djela - zlouprabi položaja i krivotvorenje isprave", objasnio je odvjetnik jednog osumnjičenog Berislav Pavišić.

Pročitajte i ovo Denis Lovrović Fotoreporter po pozivu Preminuo fotoreporter Denis Lovrović: "Bio je jedan od najboljih"

"Hrvatska policija, Ministarstvo unutarnjih poslova spada u one institucije koje nemaju nikakvo razumijevanje za bilo kakvo kršenje zakona unutar vlastitih redova. Svi ti događaji uključujući i ovaj, odnosno njihovo otkrivanje je posljedica rada iste te policije", komentirao je slučaj ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Pročitajte i ovo Privođenje osumnjičenog za premlaćivanje maloljetnika u Slavonskom Brodu Roditelji uputili apel Priveden napadač na maloljetnika u Slavonskom Brodu: Podnesena kaznena prijava zbog nasilničkog ponašanja

Još uvijek nema službenih objašnjenja zašto je istraga trajala više od četiri godine. U ovom slučaju trebat će se sagledati i politička pozadina jer su među osumnjičenicima i zaposlenici Grada Vrbovskog. Inače, objasnila je Jusić Mezga, gradonačelnik je na izborima pobijedio kao nezavisan kandidat.

Još se ne zna hoće li, zbog čega i za koga tužiteljstvo zatražiti istražni zatvor.

Trojica policajaca i pročelnica grada Vrbovskog noć će provesti u pritvoru.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene