Ilustracija (Foto: AFP)
Ilustracija (Foto: AFP)

Uhićeni hrvatski bjegunac Darjan Ješovnik bit će izručen Hrvatskoj, odlučio je u petak Viši sud u Subotici, koji je utvrdio da su ispunjeni zakonski uvjeti za ekstradiciju.


Na temelju hrvatske tjeralice Darjan Ješovnik je uhićen je 6. travnja, na graničnom srpsko-mađarskom prijelazu Horgoš, s lažnim dokumentima na ime Uroš Vojinović.

Vezani članci Ilustracija (Foto: Pixsell) Mladić koji je ubio brata pa tijelo usred noći prevozio u tačkama, blizak je rođak jednog od najpoznatijih srpskih slikara Ilustracija (Foto: Pixsell, Marijan Sušenj) Nude im opremljene stanove, stimulacije, najam za jednu kunu... No problem je i dalje sve veći

Uhićenik je pravosudnim tijelima Srbije dao suglasnost da bude izručen matičnoj zemlji koja ga traži zbog trgovine drogom, čime se praktično odrekao i prava na žalbu povodom odluke o izručenju.

Glasnogovornik Višeg suda u Subotici Rajko Maravić rekao je da je sud donio rješenje kojim se utvrđuje da su ispunjene pretpostavke za izručenje Ješovnika, koje je proslijeđeno strankama.

Konačnu odluku o izručenju donijet će srbijanski ministar pravosuđa.

Po uhićenju na granici Srbije i Mađarske MUP Hrvatske je priopćio da je Ješovnik bio u bijegu od 2011. godine i da je uhićen na temelju međunarodne tjeralice i Europskog uhidbenog naloga, zbog sumnje da je dio kriminalne skupine čiji su članovi iz Južne Amerike prokrijumčarili najmanje 718 kilograma kokaina u Hrvatsku, Sloveniju, Španjolsku i Nizozemsku.

Lišen je slobode u zajedničkoj akciji timova za potrage FAST jedinica Republike Hrvatske (Fugitive Active Search Team) i FAST jedinicom Republike Srbije. (Hina)