Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upozorili na velike probleme

Ugostitelji u Istri i Kvarneru upozoravaju: "Ugroženo je 20.000 ljudskih sudbina"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dio ugostitelja iz Istre i Kvarnera danas su na sat vremena odlučili ne posluživati goste kako bi upozorili vladu na probleme u poduzetništvu.

Oko 600 ugostiteljskih objekata u Istri i na Kvarneru u četvrtak je na sat vremena odlučilo ne posluživati goste. U simboličnih 5 do 12 održane su konferencije za novinare u Rijeci i Puli, a gosti u objektima i na terasama nisu posluživani sljedećih 60 minuta.

Pročitajte i ovo Prosvjed radnika Autotroleja Traže bolje uvjete Radnici javnog gradskog prijevoznika u Rijeci prosvjeduju: "Izrabljuje ih se i plaća ispod minimalca" Mirni prosvjed Spasimo Kozjak u Kaštelima - 3 Incijativa "Spasimo Kozjak" Ne žele novi ulaz u grad, na prosvjed pozvali i gradonačelnika: "Razaraju nas i guše"

Cilj je ove akcije, istaknuli su organizatori, upozoriti Vladu na velike probleme u poduzetništvu, visoki PDV i nemogućnost dobivanja kredita.

''40 % objekata neće preživjeti zimu, 80 % objekata se boji da će morati smanjivati broj zaposlenih i to čak do razine da bi moglo biti ugroženo više od trećine radnih mjesta, znači 20.000 ljudskih sudbina samo u našoj struci. A na nas se vežu i druge struke - dobavljači, vinari, pivari, proizvođači sokova i sanitarnih uređaja'', ističe Vedran Jakominić, predsjednik Udruženja ugostitelja Kvarnera i Istre.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene