Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PODUZELI PRAVNE KORAKE

Roditelji odgojitelji odbili sastanak s Tomaševićevom zamjenicom: Jedna stvar im je potpuno neshvatljiva

Danijela Dolenec
Danijela Dolenec DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Danijela Dolenec Danijela Dolenec Foto: DNEVNIK.hr Danijela Dolenec Danijela Dolenec Foto: DNEVNIK.hr Prosvjed roditelja odgojitelja u Zagrebu Prosvjed roditelja odgojitelja u Zagrebu Foto: Marko Lukunić/Pixsell +0 Prosvjed roditelja odgojitelja u Zagrebu Galerija 1/4 >>
Hrvatska udruga roditelja odgojitelja (HURO) odbila je sastanak sa zamjenicom zagrebačkog gradonačelnika Danijelom Dolenec na temu “upitnik za korisnike i molba za pomoć” te poručila da nije na raspolaganju za sastanke u Gradskoj upravi dok je na snazi izmjena odluke o novčanoj pomoći za roditelje odgojitelje.

Udruga je 30. prosinca primila telefonski poziv iz Gradske uprave s prijedlogom sastanka 11. siječnja kod zamjenice gradonačelnika Danijele Dolenec na temu “upitnik za korisnike i molba za pomoć”, priopćio je u ponedjeljak Hrvatska udruga roditelja odgojitelja (HURO).

Potpuno im je neshvatljivo da vlast u Gradu Zagrebu očekuje kako će korisnici njima sada biti na raspolaganju za pomaganje u skupljanju opširnijih podataka o njima samima uz obrazloženje da bi se time kreirale nekakve mjere, koje bi im tada možda bile od pomoći. I to nakon što je Grad ipak odlučio od 1. svibnja 2022. dijelu korisnika ukinuti pravo, a preostalima pet puta smanjiti novčanu mjesečnu naknadu za obitelj s djecom.

Krajnje im je neprihvatljivo, poručuju, da se problem brige za obitelji i djecu koja će biti ostavljena bez prihoda pokušava riješiti na ovaj način.

Grad je, kažu, mogao prikupljanje podataka odraditi puno ranije, kroz nadležni Ured za demografiju koji je, između ostaloga, napravio analizu na koju su se pozivali gradonačelnik i vladajući pri izglasavanju “revidiranja mjere”.

Sigurni smo kako je resorni ured kadrovski i logistički dovoljno stručan i ekipiran da odradi i ovu novu analizu korisnika mjere roditelj odgojitelj tako da ne vide niti smisao razgovora na predloženu temu.

Pročitajte i ovo Prosvjed roditelja odgojitelja u Zagrebu Nakon više prosvjeda - tužba Roditelji odgojitelji tužit će Grad Zagreb: ''Iznošenjem neistinitih podataka umanjuje problem. Tomašević je lagao u kampanji''
Pročitajte i ovo Milan Bandić demografska mjera Milan Bandić se oglasio o kontroverznom potezu koji je razbjesnio mnoge zagrebačke roditelje

Ujedno su ponovno zatražili pokretanje postupka poništavanja donesenih izmjena Odluke o novčanoj pomoći za roditelja odgojitelja u Gradskoj skupštini te poručili da su samo u tom slučaju spremni na ozbiljan dijalog.

Za buduće sastanke nisu na raspolaganju dok je aktualna Odluka o izmjenama na snazi, a što se tiče samih prava svih korisnika mjere roditelj odgojitelj, udruga HURO kaže da je već poduzela i pravne korake da ih zaštiti. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene