Prosvjed roditelja odgojitelja u Zagrebu
Prosvjed roditelja odgojitelja u Zagrebu Foto: Marko Lukunić/Pixsell

Roditelji odgojitelji najavili su tužbu protiv Grada Zagreba zbog odluke o ukidanju mjere.


Na osnovi jučer izglasane Odluke kojom se umanjuje opseg prava odnosno dijelu korisnika i ukida pravo na mjeru roditelj odgojitelj, Hrvatska udruga roditelja odgojitelja (HURO) tužit će Grad Zagreb, objavili su iz Udruge.

Vezani članci Centrar za translacijsku medicinu Srebrnjak - 1 Radovi su stali: Pred propašću projekt bolnice za liječenje najmlađih vrijedan gotovo pola milijarde kuna Slika nije dostupna Gradska skupština izmijenila odluku, oporba negoduje: ''Roditelji odgojitelji su pretvoreni u građane drugog reda''

Kažu kako su u problemu 5793 korisnika, koji skrbe o oko 20.000 djece, od kojih je oko 6000 njih vrtićke dobi.

''Grad iznošenjem neistinitih podataka umanjuje problem, obećaje da će poraditi na ublažavanju negativnih posljedica svoje odluke koje će se odraziti na mnoge lokalne i nacionalne sustave.

Ne dopuštamo da se problem proširi, a u borbi za stečena prava ne pristajemo na lažna obećanja. Gradonačelnik je lagao i u predizbornoj kampanji, i to više puta, čime nije vjerodostojan. Znajući da ima većinu glasova u Skupštini, zahvaljujući koaliciji Možemo! i SDP-a, odlučio je trošak grada smanjiti oduzimanjem prava zadirući u najosjetljiviju skupinu - djecu, a sve je protivno i zakonima. Nećemo to dopustiti i pružanje otpora od sad i kroz pravnu borbu se nastavlja'', poručuju iz HURO-a.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju