Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon više prosvjeda - tužba

Roditelji odgojitelji tužit će Grad Zagreb: ''Iznošenjem neistinitih podataka umanjuje problem. Tomašević je lagao u kampanji''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Roditelji odgojitelji najavili su tužbu protiv Grada Zagreba zbog odluke o ukidanju mjere.

Na osnovi jučer izglasane Odluke kojom se umanjuje opseg prava odnosno dijelu korisnika i ukida pravo na mjeru roditelj odgojitelj, Hrvatska udruga roditelja odgojitelja (HURO) tužit će Grad Zagreb, objavili su iz Udruge.

Pročitajte i ovo Garaž u Klaićevoj 800 parkirnih mjesta Zagreb pokreće investiciju: Gradit će se velika javna garaža na tri etaže Prosvjed u Resniku Transparenti i uvrede VIDEO/FOTO Tomaševića u Resniku dočekali ljutiti građani: Muškarac legao ispred auta, maknula ga policija

Kažu kako su u problemu 5793 korisnika, koji skrbe o oko 20.000 djece, od kojih je oko 6000 njih vrtićke dobi.

''Grad iznošenjem neistinitih podataka umanjuje problem, obećaje da će poraditi na ublažavanju negativnih posljedica svoje odluke koje će se odraziti na mnoge lokalne i nacionalne sustave.

Ne dopuštamo da se problem proširi, a u borbi za stečena prava ne pristajemo na lažna obećanja. Gradonačelnik je lagao i u predizbornoj kampanji, i to više puta, čime nije vjerodostojan. Znajući da ima većinu glasova u Skupštini, zahvaljujući koaliciji Možemo! i SDP-a, odlučio je trošak grada smanjiti oduzimanjem prava zadirući u najosjetljiviju skupinu - djecu, a sve je protivno i zakonima. Nećemo to dopustiti i pružanje otpora od sad i kroz pravnu borbu se nastavlja'', poručuju iz HURO-a.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene