Sanja Rogoz Šola, predsjednica Upravnog vijeća Centra za socijalnu skrb, poznavala je i žrtvu i ubojicu iz Đakova. ''Gospođa koja je poginula je odgovorno i savjesno obavljala svoj posao. Brinula je o osobi koja je danas njezin ubojica i ne vidim zašto je to sve tako moralo biti'', rekla je Rogoz Šola.

Galerija +0 Sanja Rogoz Šola (Foto: Dnevnik.hr)

O ubojstvu u Đakovu u Centru za socijalnu skrb, u Vijestima Nove TV u 17 sati reporter Andrija Jarak razgovarao je sa Sanjom Rogoz Šolom, predsjednicom Upravnog vijeća Centra za socijalnu skrb.

Poznavali ste i ubojicu i žrtvu. Kako se ovaj zločin dogodio?

Nažalost, dogodilo se najgore u Đakovu. Svi smo potreseni i iznenađeni. Poznavala sam ga jer sam i sama radila devet godina na programu socijalne skrbi grada Đakova i ubojica nikada nije pokazivao agresiju niti se moglo naslutiti da će se ovakva strašna tragedija dogoditi.

Zbog čega je počinio ovaj zločin? Očito nije bio zadovoljan nečim?

Očito se radi o osobi s teškim psihičkim problemima. Nažalost, ubijena je gospođa, socijalna radnica koja je po službenoj dužnosti bila njegova skrbnica i dogodilo se ono najgore, vjerojatno zato što nije mogao shvatiti koja su njegova prava i što može ostvariti, a što ne.

Policija uhitila ubojicu iz Đakova (Foto: Dnevnik.hr) Objavljeni detalji velike policijske akcije u Đakovu: "Uhitili smo ga nakon dojave građana. Kod sebe je imao vatreno oružje..."

Općinski sud u Zagrebu (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) Treba li se dogoditi strašan zločin da nešto naučimo? ''Ubojica je dolazio često, bio je nemiran, čudan čovjek''

Ova tragedija u Đakovu je još jedan dokaz koliko je ovo opasan posao.

Nažalost, posao socijalnog radnika je postao visokorizičan i ne čudi što se mladi ne odlučuju na studij socijalnog rada jer znamo da na tržištu rada nedostaje socijalnih radnika, i ovdje ih nema puno, a potrebe su uistinu velike.

S obzirom da ste poznavali i ubojicu u žrtve. Je li itko mogao pretpostaviti da se ovo moglo dogoditi, je li se to ikako moglo spriječiti?

Gospođa koja je poginula je odgovorno i savjesno obavljala svoj posao. Brinula je o osobi koja je danas njezin ubojica i ne vidim zašto je to sve tako moralo biti.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Treba li se dogoditi strašan zločin da nešto naučimo? ''Ubojica je dolazio često, bio je nemiran, čudan čovjek'' +0 Općinski sud u Zagrebu (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju