Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

SANJA ROGOZ ŠOLA

Otkriven motiv krvavog ubojstva u Đakovu? "Dogodilo se ono najgore... Ne znam zašto je to tako moralo biti"

Sanja Rogoz Šola (Foto: Dnevnik.hr)
Sanja Rogoz Šola (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Sanja Rogoz Šola (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Sanja Rogoz Šola, predsjednica Upravnog vijeća Centra za socijalnu skrb, poznavala je i žrtvu i ubojicu iz Đakova. ''Gospođa koja je poginula je odgovorno i savjesno obavljala svoj posao. Brinula je o osobi koja je danas njezin ubojica i ne vidim zašto je to sve tako moralo biti'', rekla je Rogoz Šola.

O ubojstvu u Đakovu u Centru za socijalnu skrb, u Vijestima Nove TV u 17 sati reporter Andrija Jarak razgovarao je sa Sanjom Rogoz Šolom, predsjednicom Upravnog vijeća Centra za socijalnu skrb.

Poznavali ste i ubojicu i žrtvu. Kako se ovaj zločin dogodio?

Nažalost, dogodilo se najgore u Đakovu. Svi smo potreseni i iznenađeni. Poznavala sam ga jer sam i sama radila devet godina na programu socijalne skrbi grada Đakova i ubojica nikada nije pokazivao agresiju niti se moglo naslutiti da će se ovakva strašna tragedija dogoditi.

Zbog čega je počinio ovaj zločin? Očito nije bio zadovoljan nečim?

Očito se radi o osobi s teškim psihičkim problemima. Nažalost, ubijena je gospođa, socijalna radnica koja je po službenoj dužnosti bila njegova skrbnica i dogodilo se ono najgore, vjerojatno zato što nije mogao shvatiti koja su njegova prava i što može ostvariti, a što ne.

Pročitajte i ovo Policija uhitila ubojicu iz Đakova (Foto: Dnevnik.hr) TRAGEDIJA U ĐAKOVU Objavljeni detalji velike policijske akcije u Đakovu: "Uhitili smo ga nakon dojave građana. Kod sebe je imao vatreno oružje..."

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna već smo imali školu Treba li se dogoditi strašan zločin da nešto naučimo? ''Ubojica je dolazio često, bio je nemiran, čudan čovjek''

Ova tragedija u Đakovu je još jedan dokaz koliko je ovo opasan posao.

Nažalost, posao socijalnog radnika je postao visokorizičan i ne čudi što se mladi ne odlučuju na studij socijalnog rada jer znamo da na tržištu rada nedostaje socijalnih radnika, i ovdje ih nema puno, a potrebe su uistinu velike.

S obzirom da ste poznavali i ubojicu u žrtve. Je li itko mogao pretpostaviti da se ovo moglo dogoditi, je li se to ikako moglo spriječiti?

Gospođa koja je poginula je odgovorno i savjesno obavljala svoj posao. Brinula je o osobi koja je danas njezin ubojica i ne vidim zašto je to sve tako moralo biti.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene