Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragedija u Požegi

Mladić koji je nasmrt pretukao hrvatskog vojnika viđen na slobodi: Odvjetnik za DNEVNIK.hr potvrdio da je pušten iz zatvora

Privođenje mladića osumnjičenog zbog smrti hrvatskog vojnika
Privođenje mladića osumnjičenog zbog smrti hrvatskog vojnika Foto: Nenad Opacak / CROPIX
Odvjetnik osumnjičenog za ubojstvo hrvatskog vojnika prije četiri tjedna u Požegi, potvrdio je za DNEVNIK.hr kako je pušten da se brani sa slobode nakon što mu je isprva određen istražni zatvor.

20-godišnjaka koji je prije četiri tjedna u Požegi nasmrt pretukao svoga prijatelja 21-godišnjeg vojnika nakon 25 dana provedenih u istražnom zatvoru, pušten je da se brani sa slobode. Informaciju je za DNEVNIK.hr potvrdio i njegov odvjetnik Igor Juranović.

"Mogu vam za sada potvrditi samo da je izašao iz kaznionice. Istraga je tajna tako da ne mogu komentirati okolnosti i razloge zašto je odluka donesena", rekao je.

Pročitajte i ovo Borbeno oklopno vozilo Patria Potvrđeno Dnevniku Nove TV Kazneno prijavljen vojnik koji je razbio oklopno vozilo Patria: Pogledajte za što ga terete

Sudac istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu isprva je odredio osumnjičenom istražni zatvor u trajanju od mjesec dana kako ne bi mogao utjecati na svjedoke, a odvjetnica Anita Pezer tada je uložila žalbu. Kao obrazloženje je navela da je 20-godišnjak detaljno ispitan i više nema kako utjecati na svjedoke.

Odvjetnik nam nije htio potvrditi niti demantirati je li ovo osnova na kojoj je 20-godišnjak pušten iz zatvora.

Pročitajte i ovo Zbog pijanstva vojnici vraćeni iz misije (Foto: Dnevnik.hr) - 1 VRAĆENI IZ POLJSKE ZBOG PIJANSTVA Bivši hrvatski vojnik otkriva koliko se alkohola pije po misijama

Mladići su kobne noći zajedno izašli u grad jer su, prema onome što kažu sumještani, bili nerazdvojni od djetinjstva te su zajedno igrali i za lokalni nogometni klub. Koji motiv je imao ubojica da brutalno pretuče prijatelja nije poznato. Vojnik je dan nakon incidenta u bolnici podlegao ozljedama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene