Iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo poručuju da nema nikakvih sumnji na pojavu oboljelih od koronavirusa na našem području. Zaštitne maske za lice masovno se kupuju, a iz ljekarni grada Zagreba kažu da je prodaja porasla za 60 posto u odnosu na isto razdoblje lani.


Hrvatski zavod za javno zdravstvo poručuje da nema nikakvih sumnji na pojavu koronavirusa u Hrvatskoj, a ljudi masovno kupuju zaštitne maske. Iz ljekarni Grada Zagreba kažu da je prodaja maski porasla za 60 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Vezani članci Sjednica Vlade - 5 Ministar Beroš o mjerama i kaznama: "Svi koji žele dobro prijavit će nedozvoljena okupljanja" koronavirus, Beograd Naši susjedi u iščekivanju vrhunca epidemije: Unatoč manjem broju testiranih nedjeljom, i danas imaju više od 6000 novih slučajeva

''Najviše nas pitaju koju im razinu zaštite nudi ta maska, ali u principu se i ne preporučuje da zdrave osobe nose maske, nego osobe koje su bolesne ili putuju avionom, koje imaju povećan rizik'', kaže magistra farmacije Ružica Dizdar.

Svjetska zdravstvena organizacija u Hrvatskoj ističe da nema potrebe za panikom te upozorava da se treba pridržavati uputa koje su epidemiolozi izdali.

''Ako bi se pojavio virus, u populaciji općih mjera zaštite ponavljamo danima da su one iste kao i za gripu – izbjegavanje zatvorenih prostora s puno ljudi, učestalo pranje ruku, osobama koje primijete simptome savjetuje se da ne idu u mnoštvo ljudi, nego se jave svom liječniku, da pokriju usta i nos pri kihanju'', ističe epidemiologinja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Vesna Višekruna Vučina.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr.