Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Ipak, farmaceuti upozoravaju...

Strah od novog virusa: U Zagrebu prodaja zaštitnih maski porasla za čak 60 posto

Iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo poručuju da nema nikakvih sumnji na pojavu oboljelih od koronavirusa na našem području. Zaštitne maske za lice masovno se kupuju, a iz ljekarni grada Zagreba kažu da je prodaja porasla za 60 posto u odnosu na isto razdoblje lani.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo poručuje da nema nikakvih sumnji na pojavu koronavirusa u Hrvatskoj, a ljudi masovno kupuju zaštitne maske. Iz ljekarni Grada Zagreba kažu da je prodaja maski porasla za 60 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ima više od 30 mutacija Zabrinjavajuća nova varijanta koronavirusa: Oprezni znanstvenici pozorno prate situaciju Ilustracija u tjedan dana Objavljeni novi podaci: Raste broj zaraženih koronavirusom

''Najviše nas pitaju koju im razinu zaštite nudi ta maska, ali u principu se i ne preporučuje da zdrave osobe nose maske, nego osobe koje su bolesne ili putuju avionom, koje imaju povećan rizik'', kaže magistra farmacije Ružica Dizdar.

Svjetska zdravstvena organizacija u Hrvatskoj ističe da nema potrebe za panikom te upozorava da se treba pridržavati uputa koje su epidemiolozi izdali.

''Ako bi se pojavio virus, u populaciji općih mjera zaštite ponavljamo danima da su one iste kao i za gripu – izbjegavanje zatvorenih prostora s puno ljudi, učestalo pranje ruku, osobama koje primijete simptome savjetuje se da ne idu u mnoštvo ljudi, nego se jave svom liječniku, da pokriju usta i nos pri kihanju'', ističe epidemiologinja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Vesna Višekruna Vučina.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene