Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Dokad ovako? Često je pitanje ovog proljeća, a odgovor se nekima možda neće svidjeti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danas je većinom sunčan i topao dan, osim ujutro u kopnenim krajevima kad je osim magle moguć čak i mraz. Sunčano će biti i u srijedu, a onda četvrtak i petak promjenjiviji opet uz kišu i lokalne pljuskove.

Danas nas što se tiče unutrašnjosti čeka dosta hladno jutro, a mjestimice će osim magle biti čak i slabog mraza. Dokad ovako? To je često pitanje ovog proljeća, a odgovor je da ostaje i ovaj tjedan dosta promjenjivo - danas i sutra bit će najviše sunčanog vremena, a onda u drugoj polovici tjedna opet kiše i pljuskovi.

Pročitajte i ovo Ilustracija promjenjivog vremena Vremenska prognoza Mjestimična kiša neće nas zaobići: Meteorolog otkriva kakvo vrijeme nas očekuje idućeg tjedna Ilustracija Vremenska prognoza Kakvo nas vrijeme očekuje ovaj tjedan otkriva meteorolog Nikola Vikić-Topić

Da će biti suho i stabilnije, vidi se i po jačanju anticiklone iznad naše zemlje. Jutro je u kopnenom dijelu zbog razvedravanja i puno vlage od prethodnih - maglovito, a u gorskim predjelima i po kotlinama moguć je čak i slab mraz. U ostatku zemlje sunčano, a puhat će slab jugozapadnjak ili jugo.

Poslijepodne će nastaviti biti sunčano uz malu ili umjerenu naoblaku, a prema kraju dana sve više će jačati jugozapadnjak. U višim predjelima bit će i jakih udara.

Na istoku zemlje također je sunčano uz slab južni i jugozapadni vjetar. Najviša temperatura bit će osjetno viša nego danas - uglavnom između 20 i 23 stupnja.

Sunčan dan bit će i u zapadnom dijelu, ali u gorju će biti dosta vjetrovito, osobito krajem dana. Na Jadranu je sunčano te puše slabo jugo i jugozapadnjak, a najviša temperatura iznosi 21 stupanj.

Sunčano je i na jugu uz slab jugozapadni vjetar koji će krajem dana okrenuti na jugo. Najviša temperatura je od 20 do 22 stupnja.

U drugom dijelu tjedna čeka nas opet promjenjivije vrijeme uz pljuskove i kišu, a bit će i malo manje toplo. Najtoplije i uz najviše sunca bit će u srijedu, kad će puhati i dosta jak jugozapadnjak, a onda slijedi promjenjivo vrijeme uz pljuskove, kišu i malo nižu temperaturu.

Na Jadranu se za sve dane može reći da će biti promjenjivi uz česte pljuskove i kišu. U srijedu će vrijeme biti najviše promjenjivo na srednjem i južnom dijelu, a u četvrtak i petak uglavnom samo na sjevernom. Puhat će umjereno, na sjevernom dijelu i jako jugo, a u petak će okrenuti na buru. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene