Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavio i zanimljivost

Vremenska prognoza: U ovim krajevima bi vam padaline mogle pokvariti doček Nove godine

Aktualno Galerija Sunčano vrijeme Sunčano vrijeme Foto: Goran Sebelic/Cropix +0 Ilustracija Galerija 1/2 >>
Tjedan između Božića i Nove godine obilježit će toplo i sunčano vrijeme, dok ćemo za Staru i Novu godinu možda vaditi kišobrane, otkrio je Ivan Čačić u vremenskoj prognozi Dnevnika Nove TV.

Hladan zrak nalazi se daleko od Hrvatske, sjeverno od atmosferskih poremećaja. Oni će se u jakoj zapadnoj struji premještati prema istoku kontinenta, a na vrijeme u našim krajevima glavni će utjecaj imati polje visokog tlaka u kojem se zadržava razmjerno topao zrak. Jedino će od četvrtka, južnije od ovih fronti, prema nama sa zapada sve više stizati vlažniji zrak i to najviše u gorske predjele i na Jadran.

Pročitajte i ovo U mirovinu sa 65! - 2 Od 1. siječnja "Puno toga odrade, a nigdje se ne evidentira": Dolazi promjena koja se nikome ne sviđa, a ministarstvo - šuti

U srijedu ujutro i prijepodne u većini će krajeva biti niskih oblaka i magle, a vjetar slab. Najniža jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 1 do 5, na Jadranu od 7 do 12 Celzijevih stupnjeva.

U nastavku dana u Središnjoj Hrvatskoj valja očekivati i sunčana razdoblja. O dužini trajanja sunca ovisit će i vrijednosti najviše dnevne temperature, koja će biti uglavnom između 8 i 12 stupnjeva.

U istočnim predjelima od sredine dana barem djelomice sunčano. Poslijepodne u Podunavlju će zapuhati slab do umjeren jugoistočnjak uz temperaturu ponegdje do 14 stupnjeva.

U Gorskoj Hrvatskoj i na Sjevernom Jadranu bit če umjereno do pretežno oblačno i uglavnom suho. Vjetar većinom slab. Najviša temperatura u gorskom području oko 10, a na Jadranu oko 14 stupnjeva.

U Dalmaciji nas očekuje barem djelomice sunčano. Vjetar većinom slab. Temperatura od 13 do 17 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Rok Kralj i Ivan Čorkalo Uznemirijući prizori UZNEMIRUJUĆE Reporter pokazao stravične fotografije koje bi svatko morao pogledati: "To je posebno šokantno za obitelj…"

Sljedeća tri dana

Slijedećih dana u unutrašnjosti će i dalje ostati razmjerno toplo.

U četvrtak ujutro u središnjim i istočnim predjelima prolazna magla, zatim barem djelomice sunčano. Više oblaka bit će u gorskom području gdje navečer može pasti malo kiše. U petak promjenljivo, u Gorskoj Hrvatskoj mjestimice s kišom koje će u subotu prema kraju dana biti i u većini krajeva unutrašnjosti. Puhat će povremeno umjeren, ponegdje u gorju i jak jugozapadnjak.

U četvrtak i petak uglavnom na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana te u unutrašnjosti Dalmacije, mjestimice kiša. U subotu s jačim naoblačenjem kiše će prema kraju proširiti i prema jugu Dalmacije. Na sjevernom dijelu od petka će puhati povremeno umjeren jugozapadnjak, a u subotu jugo.

Prema današnjem prognostičkom materijalu kiše će na Staru i Novu godinu biti, uglavnom u gorskom području i Jadranu i to prije svega na njegovom sjevernom dijelu. U središnjim i istočnim predjelima uglavnom suho. Ipak, valja reći da su numerička rješenja od nedjelje na dalje dosta nestabilna pa svakako na sigurniju prognozu još valja pričekati.

Pročitajte i ovo Ilustracija četiri odgovora Koja je optimalna dob za odlazak u mirovinu? Pogledajte rezultate ankete Dnevnika Nove TV

Jeste li znali?

Svjetska meteorološka organizacija ažurirala je podatke u svom Atlasu smrtnosti i ekonomskih gubitaka od vremenskih nepogoda te klimatskih i hidroloških opasnosti. Ekstremne prilike vezane uz vrijeme, klimu i vode u proteklih 50 godina uzrokovale su gotovo 12 000 katastrofa. Prijavljeni ekonomski gubici bili su blizu 4,3 bilijuna američkih dolara. Zabilježeno je 2 milijuna ljudskih žrtava, od kojih se 90% odnosi na zemlje u razvoju. U tom razdoblju u Europi bilo je gotovo 1800 katastrofa koje su uzrokovale oko 170 tisuća smrtnih slučajeva i preko 560 milijardi američkih dolara gospodarskih gubitaka.

 Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene