Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uznemirijući prizori

UZNEMIRUJUĆE Reporter pokazao stravične fotografije koje bi svatko morao pogledati: "To je posebno šokantno za obitelj…"

Aktualno Galerija Ivan Čorkalo, reporter Ivan Čorkalo, reporter Foto: DNEVNIK.hr Rok Kralj, dječji kirurg, Klinika za dječje bolesti Rok Kralj, dječji kirurg, Klinika za dječje bolesti Foto: DNEVNIK.hr Rok Kralj i Ivan Čorkalo Rok Kralj i Ivan Čorkalo Foto: DNEVNIK.hr Oprez s pirotehnikom Oprez s pirotehnikom Foto: DNEVNIK.hr +0 Oprez s pirotehnikom Galerija 1/5 >>
Od srijede je pirotehnika u slobodnoj upotrebi. Opasnost je to i za odrasle, ali posebno za djecu. Ozljede koje mogu nanijeti eksplozivna sredstva ostavljaju posljedice za cijeli život.

Iako se pirotehnika mogla kupiti od 15. prosinca, nije se smjela korisititi. No, od sutra se smije, pa policija i liječnici upozoravaju da ozljede mogu biti kobne. 

Novinar Dnevnika NOVE TV Ivan Čorkalo razgovarao je o tome s Rokom Kraljem, dječjim kirurgom u Klinici za dječje bolesti gdje su ovakve ozljede u doba blagdana nažalost uobičajene. 

Pročitajte i ovo Screenshot Požar u zgradi VIDEO Vatrogasci gasili požar u Zagrebu, doznali smo detalje

"Najčešće ozljede s kojima se suočavamo su opekline. Njih bi svrstali u rang lakših ozljeda. Naravno, upotreba eksplozivnih sredstava dovodi i do težih ozljeda, pa i do ozljeda tetiva i kostiju koje u konačnici mogu dovesti do mutilacije, pa i do gubitka pojedinih prstiju, što znači invaliditet za cijeli život", objasnio je doktor Kralj.

Pročitajte i ovo Ilustracija Obitelj ne odustaje Zbog korone već godinama leži u bolnici: Poznati DJ je u induciranoj komi

Prizori posljedica eksplozija u dječjoj ruci, a koje su mogle biti spriječene, zaista nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. No, eksplozivne ozljede koje se uglavnom javljaju u doba blagdana posebno su šokantne za obitelji, koje se s time jako teško nose jer shvaćaju da do njih nije trebalo ni doći, objasnio je doktor Kralj. 

"Nažalost, ima najbrutalnijih mogućih ozljeda. U takvim situacijama se svi mobiliziramo, skupimo glave i donosimo odluke koje smatramo najboljima. Srećom , imamo kolege koji znaju svoj posao i u najvećem broju slučajeva to ima dobre ishode", rekao je doktor Rok Kralj.

Pročitajte i ovo Požar pansiona u Rumunjskoj - 3 Pansion u Rumunjskoj FOTO Strašna tragedija: U požaru poginulo dijete, izvučena i šesta pougljena žrtva, traže se nestali

Pročitajte i ovo Ilustracija Uz smijeh i kekse Božić dočekali u pokvarenom busu, pomoć stigla bez ključne stvari: "Ipak su nam se smilovali..."

Iapk, ima i jedan ohrabrujući podatak. U posljednje vrijeme broj najtežih ozljeda od pirotehnike je ipak manji. Polako se, smatra Kralj, podiže svijest da su to nepotrebne ozljede i da djeca bez nadzora ne bi smjela koristiti pirotehnička svojstva.

"To su trenutci koji mogu rezultirati teškim ozljedama koje ostaju za cijeli život i svakako da, ako se i moraju koristiti pirotehnička sredstva, neka to bude pod nadzorom", zaključio je Kralj. 

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene