Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rok za europski novac

Neki su liste čekanja smanjili za 40 posto, ali ostaju dvije kritične točke

Aktualno Galerija Liste čekanja - 1 Liste čekanja - 1 Foto: DNEVNIK.hr Liste čekanja - 2 Liste čekanja - 2 Foto: DNEVNIK.hr Liste čekanja - 3 Liste čekanja - 3 Foto: DNEVNIK.hr Liste čekanja - 4 Liste čekanja - 4 Foto: DNEVNIK.hr +3 Liste čekanja - 5 Galerija 1/8 >>
Trenutno je na čekanju oko 190 tisuća narudžbi. Prosječno se čeka 167 dana, a prije pola godine čekalo se 207 dana. Do kraja godine čekanje na pregled ne smije biti dulje od 270 dana. Rok je to koji se mora ispuniti ako želimo europski novac kroz Nacionalni plan za oporavak.

Informaciju ministra zdravstva Vilija Beroša kako se sve manje čeka na bolničke i zdravstvene usluge pacijenti u Hrvatskoj smatraju ravnim božićnom čudu. Ministar tvrdi, liste su smanjene za gotovo 19 posto. Kakva je situacija na terenu provjerila je novinarka Dnevnika NOVE TV Martina Bolšec Oblak.

Pročitajte i ovo Screenshot Požar u zgradi VIDEO Vatrogasci gasili požar u Zagrebu, doznali smo detalje

Do kraja godine čekanje na pregled ne smije biti dulje od 270 dana. Rok je to koji se mora ispuniti ako želimo europski novac kroz Nacionalni plan za oporavak.

Liste čekanja - 4 Renata Dobrila - Dintinjana, KBC Rijeka (Foto: DNEVNIK.hr)

U riječkoj bolnici na sve nehitne pretrage čeka se manje od 200 dana.

"To smo uspjeli tako da smo slijedeći upute promijenili način funkcioniranja i organizacije rada na radilištima što nam nije bio prvi put jer smo i u pandemiji morali bitno promijeniti način rada", objasnila je Renata Dobrila - Dintinjana iz KBC-a Rijeka.

Pročitajte i ovo U mirovinu sa 65! - 2 Od 1. siječnja "Puno toga odrade, a nigdje se ne evidentira": Dolazi promjena koja se nikome ne sviđa, a ministarstvo - šuti

Pročitajte i ovo Rok Kralj i Ivan Čorkalo Uznemirijući prizori UZNEMIRUJUĆE Reporter pokazao stravične fotografije koje bi svatko morao pogledati: "To je posebno šokantno za obitelj…"

Trenutno je na čekanju oko 190 tisuća narudžbi. Prosječno se čeka 167 dana, a prije pola godine čekalo se 207 dana. Liste su smanjili i u zagrebačkoj Klaićevoj bolnici.

"S jedne strane angaližrali smo dodatne tremine, kapacitet, s druge strane pročistili smo liste čekanja da smo one kategorije koje ne spadaju kao kontrolne ili dogovorene izbacili iz liste čekanja", ispričao je Goran Roić iz Klinike za dječje bolesti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Uz smijeh i kekse Božić dočekali u pokvarenom busu, pomoć stigla bez ključne stvari: "Ipak su nam se smilovali..."

Neke su bolnice uvele i poslijepodnevni rad.

"1. lipnja imali prosječnu listu čekanja za sve bolesnike i sve dijagnostičke nehtine pretrage od 153 dana, mi smo sada na prosječno 87 dana, što je pad za više od 40 posto", rekao je v.d. ravnatelja KB Sveti Duh Igor Alfirević.

Pročitajte i ovo Ilustracija Najveća parking aplikacija u Europi Hakeri ukrali podatke tisuća korisnika aplikacije za parkiranje, među njima bi moglo biti i Hrvata

Kritične točke u većini bolnica i dalje su magneti i ultrazvuci. A koliko su skraćeme liste zaista i zaživjele pacijenti će se iz prve ruke uvjeriti u novoj godini.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene