Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U splitskom Gradskom kotaru Visoka, u istočnom dijelu grada, otkriven je pozemni tunel.


Tunel je otkriven na mjestu gdje Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) gradi regulatorno mrežno središte, doznaje se od dopredsjednika tog splitskog Gradskog kotara Josipa Mihanovića.

Vezani članci Poplava u Splitu zbog puknute cijevi - 4 Bujica u Splitu: "Prije dvije godine bio je isti slučaj. Samo su to popravili i otišli, više nikad nisu pogledali cijevi" Policija, ilustracija - 1 Sramotni incident: Na splitskoj plaži napadnuti mladić i djevojka, državljani Srbije

"Prema našim prvim saznanjima, tunel je dugačak oko 40 metara i dubok oko jedan i pol do dva metra, a nalazi se četiri metra ispod površine zemlje na mjestu gdje HAKOM gradi svoju poslovnu zgradu i na zgradu planira postaviti uređaje, antene, za mjerenje radijsko-frekvencijskog spektra", rekao je Mihanović.

Imamo mostove i ceste koji ne vode nikuda, tunele koji nemaju cestu


Po njegovim riječima, u neposrednoj blizini podzemnog tunela je i najveće vodoopskrbno mjesto u Splitu.

"Ranije smo, prije početka graditeljskih radova, upozoravali HAKOM na mogućnost postojanja podzemnog tunela na tom mjestu, ali HAKOM nije uzeo u obzir naša upozorenja i pristupio je gradnji svoje zgrade", rekao je Mihanović.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook