Obavijesti Video Pretražite Navigacija
mladić ubijen u automobilu

Velika policijska akcija: Uhićeno više osoba zbog brutalnog smaknuća u Omišu, među njima ubojica, naručitelj i organizator

Trojicu muškaraca uhitila je u četvrtak ujutro policija na području Šibenika i Omiša zbog sumnje da su 9. studenoga sudjelovali u ubojstvu 38-godišnjeg Karmelina Fistanića u Omišu, kada mu je ubojica, dok je s djevojkom sjedio u automobilu, prišao motociklom i kroz prozor mu ispalio više hitaca u glavu.

Pripadnici interventne specijalne i kriminalističke šibenske i splitske policije oko 7 sati ujutro u koordiniranoj akciji uhitili su trojicu hrvatskih državljana koje se dovodi u vezu s ubojstvom 38-godišnjeg Karmelina Fistanića, koje je počinjeno u Omišu, potvrdila je za DNEVNIK.hr glasnogovornica MUP-a Marina Mandić.

Pročitajte i ovo Danka Ilić Tijelo nije pronađeno Načelnik policije o Dankinim ubojicama: "Oni o tome govore hladno, kao da su udavili mače". Otkrio i moguće razloge zašto kriju gdje je tijelo djevojčice Privedeni ubojice Danke Ilić (2) Iz minute u minutu Osumnjičeni za Dankino ubojstvo dovedeni u tužiteljstvo pognutih glava i u lisicama, zgrada pod opsadom policije

Jedan, 47-godišnjak, uhićen je u Šibeniku, a 34-godišnjak i 46-godišnjak uhićeni su na području Omiša. Sva trojica uhićenih otprije su poznati policiji, potvrdila je glasnogovornica MUP-a. Očekuje se da će policija do kraja dana dovršiti kriminalističko istraživanje.

Neslužbeno doznajemo da je u Šibeniku uhićen Stipe Ringwald, za kojega se sumnja je ubio Fistića. Preostala dvojica su, pretpostavlja se, naručitelj i organizator smaknuća.

Podsjetimo, početkom studenog 38-godišnjem Fistaniću iz Piska ubojica je prišao motorom i ustrijelio ga dok je sjedio u automobilu koji je bio parkiran uz Jadransku magistralu. Nakon napada motorist je pobjegao. 

Kriminalist Željko Cvrtila za Dnevnik Nove TV rekao je da način na koji je ubojstvo izvedeno nije iznenađujući. ''Očito je da je meta praćena jedno vrijeme ili je ubojica znao točno gdje ta osoba kreće se, gdje kupuje nešto za jelo i tome slično'', kazao je nakon ubojstva Cvrtila. (V.P./Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene