Trojicu muškaraca uhitila je u četvrtak ujutro policija na području Šibenika i Omiša zbog sumnje da su 9. studenoga sudjelovali u ubojstvu 38-godišnjeg Karmelina Fistanića u Omišu, kada mu je ubojica, dok je s djevojkom sjedio u automobilu, prišao motociklom i kroz prozor mu ispalio više hitaca u glavu.


Pripadnici interventne specijalne i kriminalističke šibenske i splitske policije oko 7 sati ujutro u koordiniranoj akciji uhitili su trojicu hrvatskih državljana koje se dovodi u vezu s ubojstvom 38-godišnjeg Karmelina Fistanića, koje je počinjeno u Omišu, potvrdila je za DNEVNIK.hr glasnogovornica MUP-a Marina Mandić.

Vezani članci Prosvjedi zbog policijske brutalnosti - 3 Kaos na ulicama Minneapolisa: Prosvjednici napali policijsku stanicu, pokušali ih rastjerati suzavcem U Dugoj Resi hladnim oružjem ubijen muškarac - 2 Sin nožem ubio oca u dvorištu obiteljske kuće, susjedi kažu da su se često svađali

Jedan, 47-godišnjak, uhićen je u Šibeniku, a 34-godišnjak i 46-godišnjak uhićeni su na području Omiša. Sva trojica uhićenih otprije su poznati policiji, potvrdila je glasnogovornica MUP-a. Očekuje se da će policija do kraja dana dovršiti kriminalističko istraživanje.

Neslužbeno doznajemo da je u Šibeniku uhićen Stipe Ringwald, za kojega se sumnja je ubio Fistića. Preostala dvojica su, pretpostavlja se, naručitelj i organizator smaknuća.

Podsjetimo, početkom studenog 38-godišnjem Fistaniću iz Piska ubojica je prišao motorom i ustrijelio ga dok je sjedio u automobilu koji je bio parkiran uz Jadransku magistralu. Nakon napada motorist je pobjegao. 

Kriminalist Željko Cvrtila za Dnevnik Nove TV rekao je da način na koji je ubojstvo izvedeno nije iznenađujući. ''Očito je da je meta praćena jedno vrijeme ili je ubojica znao točno gdje ta osoba kreće se, gdje kupuje nešto za jelo i tome slično'', kazao je nakon ubojstva Cvrtila. (V.P./Hina)