Osoba koja je u subotu popodne, usred bijela dana, likvidirala 38-godišnjaka na Jadranskoj magistrali, još uvijek je na slobodi. Policija za počiniteljem intenzivno traga, a kriminalisti kažu da je riječ o pomno izvedenom ubojstvu.

Galerija


Odmah nakon ubojstva na Jadranskoj magistrali kod Omiša, policija je krenula u potragu za počiniteljem. Cijelu večer provjeravali su se motocikli, pa tako i jedan u središtu Omiša, koji opisom odgovara onom koji je viđen na mjestu ubojstva. Očevid je završen, ali policija ne otkriva mnogo.

''Provodi se kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve činjenice i rasvijetlile daljnje okolnosti ovog događaja, te se provodi daljnje traganje za počiniteljem'', izvijestila je Sanja Nazlić iz PU splitsko-dalmatinske.

U Omišu ubijen muškarac (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL) - 1 Policija pronašla motor koji je vozio ubojica iz Omiša? "Propucao ga je u vrat, djevojka je vrištala i čupala kosu"

Ubojstvo se dogodilo u subotu nešto prije 14 sati. Prema neslužbenim informacijama, muškarcu je ubojica prišao motorom i ustrijelio ga dok je sjedio u automobilu. Kako doznajemo, policija je obavila nekoliko obavijesnih razgovora s osobama za koje se sumnja da bi mogli biti povezani s ubojstvom.

Na mjestu likvidacije danas nema ni svijeća, ni cvijeća, a mještanima Omiša nije svejedno. ''Mene je strah, da se razumijemo. Ali što možemo'', kaže Omišanka Gabrijela. Stipe iz Omiša kaže da se ovako nešto niakda nije dogodilo u gradu.

Stručnjak nije iznenađen

Način na koji je ubojstvo izvedeno nije iznenadio kriminalista Željka Cvrtilu. ''Očito da je meta praćena jedno vrijeme ili je ubojica znao točno gdje ta osoba kreće se, gdje kupuje nešto za jelo i tome slično'', kaže Cvrtila.

Ipak, Cvrtila ističe kako u ovakvim likvidacijama obično sudjeluju najmanje dvije osobe.

''Jedna je vozač, druga je izvršitelj. Ovdje je to bila jedna osoba koja, čini mi se, čak i pokazuje jednu malo veću dozu samouvjerenosti ili čak sumnju na osobnu osvetu, odnosno osobni razračun s osobom koja je ubijena'', kazao je Željko Cvrtila.

Pojačane policijske kontrole na širem području Omiša nastavile su se i u nedjelju, a za ubojicom se još uvijek traga.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr