Željka Markić, predsjednica udruge U ime obitelji (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL)
Željka Markić, predsjednica udruge U ime obitelji (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL) Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

"Od ministrice obrazovanja Blaženke Divjak javnost očekuje da se očituje na članke 3. i 14. Istanbulske konvencije čiju je ratifikaciju podržala te učincima koje će uvođenje rodne ideologije u obrazovni sustav imati na djecu", navedeno je u odgovoru udruge U ime obitelji.


Iz udruge U ime obitelji zatražili su objavu odgovora na vijest "Ministarstvo odgovorilo na tvrdnje U ime obitelji: 'Udžbenik promiče ravnopravnost spolova na primjeren način'", objavljenu jučer u Vijestima Nove TV te na portalu DNEVNIK.hr.

Vezani članci Predsjednica Foruma žena SDP-a Maja Sporiš (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Forum žena SDP-a: ''Željka Markić zagazila na teren na kojem su počivali zasadi nacizma'' Željka Markić (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) Udruga U ime obitelji: ''USKOK četiri godine vodi politički proces na račun građana''

"Od ministrice obrazovanja Blaženke Divjak javnost očekuje da se očituje na članke 3. i 14. Istanbulske konvencije čiju je ratifikaciju podržala te učincima koje će uvođenje rodne ideologije u obrazovni sustav imati na djecu. Članak 3.c. Konvencije definira 'rod' kao društveni konstrukt odvojen od spola, a članak 14. obvezuje Hrvatsku da takav koncept roda, odnosno, rodnu ideologiju uvede u obrazovni sustav, kako stoji u 'redovni nastavni plan i program te nastavne materijale' na svim razinama obrazovanja.

Od ministrice obrazovanja roditelji očekuju da im pojasni je li analizirala učinke uvođenja rodne ideologije u obrazovne sustave država koje su ratificirale IK. Na štetonost uvođenja rodne ideologije u obrazovni sustav - i za djecu i za cijelo društvo - upozorilo je i Vijeće za obrazovanje i školstvo HAZU-a", navedeno je u odgovoru udruge U ime obitelji, koji potpisuje predsjednica udruge Željka Markić.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju