Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Okuplja novu građansku inicijativu

Željka Markić protiv odluke da istospolni parovi mogu biti udomitelji: ''Sud ignorira volju građana izrečenu na referendumu''

Predsjednica udruge U ime obitelji Željka Markić i njezini suradnici održali su konferenciju za medije zbog nedavne odluke Ustavnog suda po pitanju udomljavanja djece. Protiv zlouporabe tog suda okupljaju i novu građansku inicijativu.

Čelnica udruge U ime obitelji Željka Markić sa svojim je suradnicima održala konferenciju za medije pred Ustavnim sudom zbog nedavne odluke suda po pitanju udomljavanja djece. Iz istog razloga okupljaju i novu građansku inicijativu protiv zlouporabe Ustavnog suda.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ustavni sud odlučio Propao referendum Željke Markić - Nema dovoljno potpisa! Slika nije dostupna Kritizirali vladajuće 'U ime obitelji': 'Referendumska odluka građana je obvezujuća!

Prozivaju da se Ustavni sud ponaša kao zakonodavac, a ne sud koji tumači zakone kada je naložio da se udomljavanje omogući istospolnim partnerima.

''Mi smo odlučili napraviti ovu konferenciju za medije kako bi izrazili našu zabrinutost zbog odluke Ustavnog suda od prije tjedan dana koji si je uzeo zakonodavne ovlasti i na taj način ignorirao volju građana izrečenu na referendumu o braku i volju građana, izrečenu kroz naše predstavnike u Saboru koji su u dva zakona vezana uz posvajanje i udomiteljstvo izglasali na načine sukladne Ustavu gdje se homoseksualnim parovima ne dopušta posvajanje djece'', poručila je Željka Markić.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene