"Nikad nisam mislila da ću raditi u gljivarstvu. Za mene je to doista dobro iskustvo" rekla je beračica gljiva Mihaela Crnčan.
Iako se na prvi pogled čini kao jednostavan posao, "Točno se mora znat što se bere. Kakva gljiva se bere, koje veličine" dodala je MIhaela.
Voditelj proizvodnje Siniša Crnčan ističe kako "Jako puno ovisi o radnicima. Gljive treba znati ubrati na kvalitetan način i time oni utječu i na prinos šampinjona."
Iz gljivarnika u Donjem Miholjcu na tjedan izlazi oko 7 i pol tona gljiva.
"Od punjenja gljivarnika, pa do prvih šampinjona vremenski period je 17 dana. Znači nakon 17 dana od unošenja komposta" dodao je Siniša. A za unošenje komposta odgovran je Luka Adamović kojemu je tek 18 godina.
Ovo je Luki prvi posao, a tvrdi kako je sve jednostavno jer zna engleski.
Novi je gljivarnik donio posao za 23 radnika - od proizvodnje od pakirnice.
-
zločinačko udruženje
Uhićenja u tijeku: Nova akcija USKOK-a i policije
-
U policijskoj postaji
Šokantno otkriće: Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke nije umro prirodnom smrću?
-
Za Dnevnik Nove TV
Ivana Petrović istaknula dvije mogućnosti i poručila: "Nitko nema pravo udariti na ustavni poredak Hrvatske"