Obavijesti Video Pretražite Navigacija
400 tona gljiva godišnje

U Donjem Miholjcu otvoren najmoderniji hrvatski gljivarnik

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na površini od tisuću i pol četvornih metara, što je desetina jednog nogometnog igrališta, proizvede se čak 400 tona gljiva na godinu.

"Nikad nisam mislila da ću raditi u gljivarstvu. Za mene je to doista dobro iskustvo" rekla je beračica gljiva Mihaela Crnčan.

Pročitajte i ovo Ilustracija bit će ključni svjedok Ručak ubio troje ljudi: Jedini preživjeli probudio se iz kome nakon mjesec dana Ilustracija Sve su jestive, ali... Naglo skočio broj trovanja gljivama, otkriven i krivac: Trebala je pomagati u raspoznavanju otrovnih

Iako se na prvi pogled čini kao jednostavan posao, "Točno se mora znat što se bere. Kakva gljiva se bere, koje veličine" dodala je MIhaela.

Voditelj proizvodnje Siniša Crnčan ističe kako "Jako puno ovisi o radnicima. Gljive treba znati ubrati na kvalitetan način i time oni utječu i na prinos šampinjona."

Iz gljivarnika u Donjem Miholjcu na tjedan izlazi oko 7 i pol tona gljiva.

"Od punjenja gljivarnika, pa do prvih šampinjona vremenski period je 17 dana. Znači nakon 17 dana od unošenja komposta" dodao je Siniša. A za unošenje komposta odgovran je Luka Adamović kojemu je tek 18 godina.

Ovo je Luki prvi posao, a tvrdi kako je sve jednostavno jer zna engleski.

Novi je gljivarnik donio posao za 23 radnika - od proizvodnje od pakirnice. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene