Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Lex Perković'

U Bruxellesu ljutiti: Idući tjedan pred EK prijedlog mjera protiv Hrvatske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatskoj prijete određene mjere po članku 39. pristupnog ugovora Europskoj uniji.

Glasnogovornica Viviene Reding, Mina Andreeva, izjavila je kako Europska komisija još uvijek nije dobila odgovor od Hrvatske vlade oko provedbe Europskog uhidbenog naloga.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin Iz minute u minutu Domovinski pokret slikao se ispod velikog križa i oglasio o SDSS-u, a Grbin poručio da Plenković treba psihijatra Ilustracija Na sjednici Vlada objavila nove cijene goriva

'Prema mojem saznanju, još uvijek nismo dobili odgovor. Europska komisija duboko žali za manjkom odogovora Hrvatske vlade na naš hitni poziv vezan za implementaciju Europskog uhidbenog naloga', rekla je Andreeva.

>> Pusić: Prvo promijeniti 'Lex Perković', a onda inicirati promjenu EUN-a

>> 'Lex Perković': Još uvijek se ne zna je li Vlada poslala odgovor Europskoj komisiji

'Činjenica da se hrvatski zakon promijenio nekoliko dana prije pristupanja EU, kako bi bio suprotan europskom zakonu, nije mala stvar. Takvo kršenje europskog zakona protivno je suštinskoj suradnji europskog zakonodavstva', istaknula je Andreeva.

'Postupci Hrvatske znače kako se nekolicina kriminalaca, osumnjičenih za ubojstvo hrvatskih disidenata u drugim europskim zemljama tijekom vladavine komunističkog režima, može i dalje skrivati iz hrvatskih granica', naglasila je glasnogovornica povjerenice EK za pravosuđe i potrpredsjednice EK.

'Potpredsjednica Reding će stoga čitavu stvar idućeg tjedna iznijeti pred Europsku komisiju i predložiti sankcije pod člankom 39. hrvatskog pristupnog ugovora EU - kao što je već ranije navela u komunikaciji s hrvatskim vlastima', rekla je Andreeva.

Isto tako, Reding će isti problem predočiti i u listopadu na vijeću ministara pravosuđa EU-a.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene