Poplava u Gunji, arhiva (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL)
Poplava u Gunji, arhiva (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL)

Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru podnijelo je žalbu na presudu Trgovačkog suda u Osijeku kojom je državi naloženo da tvrtki iz Vinkovaca isplati naknadu štete od poplave u iznosu od više od 3,6 milijuna kuna. Podnijeli su i žalbu protiv međupresude kojom je utvrđena odgovornost države za štetu nastalu poplavom tvrtki tužiteljici iz Gunje.


"Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru smatra kako u ovim pravnim stvarima ne postoje pravne pretpostavke za odgovornost Republike Hrvatske jer nema objektivne odgovornosti za štete nastale od opasne stvari, a niti je do štete došlo zbog protupravnosti ili nepravilnog rada tijela za koja Republika Hrvatska odgovara", izvijestilo je Državno odvjetništvo.

Vezani članci Damir Škaro s križem (Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL) Sud odbio žalbe Damira Škare, ostaje iza rešetaka zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke Radovi na Pelješkom mostu krajem lipnja 2019. (Foto: Hrvatske ceste) - 6 Strabagu odbijena žalba protiv Avaxa: Grci mogu graditi Stonsku obilaznicu

Ističu i da je šteta nastala od poplave posljedica elementarne nepogode koja se smatra višom silom.

Smatraju i da su "pobijanim presudama počinjene bitne povrede odredaba parničnog postupka, povreda materijalnog prava, a činjenično stanje je nepotpuno i pogrešno utvrđeno".

"Sukladno tome, predloženo je da drugostupanjski sud, uvažavajući žalbene razloge preinači i u cijelosti odbije tužbeni zahtjev tužitelja, uz dosuđivanje parničnih troškova ili da tu presudu ukine i vrati je prvostupanjskom sudu na ponovno odlučivanje", izvijestio je DORH. (Hina)

Luka i Vanja Modrić u Pariz su poveli i jednu od njima najdražih osoba

Modrić otkrio što mu je Zidane rekao dok je Ronaldo bio čvrsto u Realu: "To nikada neću zaboraviti"