Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...

ZLORABIO OVLAŠTENJA

Tužiteljstvo istražuje zapošljavanja u HKZP-u i traži pritvaranje direktora: Zapošljavao poznanike, ali i svog kuma?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tužiteljstvo u Velikoj Gorici otvorilo je istraživanje i zatražilo istražni zatvor za direktora Hrvatske kontrole zračne plovidbe (HKZP) i nekadašnjeg zapovjednika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) Vlade Bagarića zbog sumnje da je nezakonito zaposlio dvojicu djelatnika.

Tužiteljstvo je, ne navodeći Bagarićev identitet, priopćilo kako osnovano sumnja da je 61-godišnjak zlorabio svoja ovlaštenja prilikom zapošljavanja u državnu tvrtku od posebnog državnog interesa.

Mediji su ranije izvijestili da je istraživanje pokrenuto nakon što su Bagarića kazneno prijavili zaposlenici HKZP. Dodali su kako je Bagarić u HKZP-u zaposlio nekoliko poznanika, ali i svojeg kuma.

Tužiteljstvo je nadodalo da je sutkinji istrage velikogoričkog Županijskog suda podnijelo prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, odnosno zaposlenika HKZP-a i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela s obzirom da su u tijeku natječaji za nova zapošljavanja u toj državnoj tvrtki.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dostavljeno DORH-u Gdje su ti milijuni? U jednoj političkoj stranci državna revizija otkrila niz nepravilnosti

Pročitajte i ovo Zlata Hrvoj Šipek AGROKOR I FORTENOVA Glavna državna odvjetnica o dvije velike afere: "Istraživanja se provode, ali sve je još na početku"

Državno odvjetništvo je izvijestilo kako raspolaže informacijom da će sud o prijedlogu za određivanjem istražnog zatvora odlučivati krajem prosinca.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene