Obavijesti Video Pretražite Navigacija
AGROKOR I FORTENOVA

Glavna državna odvjetnica o dvije velike afere: "Istraživanja se provode, ali sve je još na početku"

Aktualno Galerija Zlata Hrvoj Šipek Zlata Hrvoj Šipek Foto: DNEVNIK.hr Borba protiv korupcije: Ilustracija - 1 Borba protiv korupcije: Ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Borba protiv korupcije: Ilustracija - 2 Borba protiv korupcije: Ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Borba protiv korupcije: Ilustracija - 3 Galerija 1/4 >>
Međunarodni je Dan borbe protiv korupcije. Tim povodom na Pravnom fakultetu u Zagrebu organizirana je javna tribina na temu gospodarskog kriminala u Hrvatskoj.

Na javnoj tribini zagrebačkog Pravnog fakulteta, koja je održana povodom Međunarodnog dana borbe protiv korupcije, sudjelovala je i glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek.

Pročitajte i ovo Zlata Hrvoj Šipek Odbor za pravosuđe Glavna državna odvjetnica o Agrokoru nakon debakla s vještačenjem: "Nije moguće prognozirati ishod" Zlata Hrvoj Šipek Izvlačenje 1,2 milijarde kuna U DORH-u održan sastanak vezano za slučaj Agrokor: Hrvoj-Šipek zatražila analizu odluke Visokog kaznenog suda

Reporterka Dnevnika Nove TV Dina Ćevid upitala ju je o dvije najveće afere: spornoj optužnici u slučaju Agrokor i potencijalno nevažećeg financijskog vještačenja, ali i o slučaju Fortenova. Kaznenu prijavu, kaže, još nisu zaprimili, ali se određena istraživanja ipak provode.

"Radi se o stvarima koje su u samom početku. Određena se istraživanja provode i to je sve što vam ja u ovom trenutku mogu reći. Ako i kad nadležni sud utvrdi da je vještačenje nezakonito, onda ću ja poduzeti što treba da utvrdim tko je za to odgovoran. Revizija nije odrađena jer niti je predmet postupka niti je, kao što je KPMG rekao, nadležan za provođenje revizije", rekla je Hrvoj-Šipek.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene