Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Temeljita provjera

Pojačani nadzori: Evo što su sve pronašli inspektori

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turistički i sanitarni inspektori pojačali su nadzor posljednjih dana. Glavna meta bili su ugostiteljski objekti, benzinske postaje i odmorišta na cestama diljem Hrvatske. Kontroliraju i rad brojnih ugostiteljskih objekata diljem obale. U inspekcijskom nadzoru bila je i ekipa Dnevnika Nove TV.

Turistička inspekcija ovih je dana sve češća. Gledaju se cjenici, računi i toaleti na benzinskim crpkama i odmorištima. 'Prioritet je u ovoj akciji sanitarni čvor da u lokalu bude uredan i čist i da ima opremu - od tekućeg sapuna do WC papira', kaže viši turistički inspektor Ivan Ruklić.

Pročitajte i ovo Reklama Hrvatske turističke zajednice na Times Squareu Početak turističke sezone Slike Hrvatske i na njujorškom Times Squareu, ali po kojoj cijeni - ne žele otkriti Tivat - 3 Pokrenuti novi letovi Poznati tabloid nahvalio našeg velikog konkurenta: "Znatno su jeftiniji od Hrvatske, a nakon multimilijunskog ulaganja postali su mali Monako"

Toalet u kojem je ekipa Dnevnika Nove TV snimila inspektore je, kažu, slika i prilika kako bi jedan sanitarni čvor trebao izgledati. No, nije svugdje tako. U 230 inspekcijskih nadzora posljednja četiri dana utvrđeno je da na nekim mjestima nema tople vode te da je tehnička oprema u toaletima ponegdje neispravna.

Nadziru se i ugostitelji na moru. Kontroliraju se cjenici, blagajne, čistoća, osoblje... Sve se provjerava temeljito.

Inspektori 'češljali' Brač: Evo što su pronašli

59 turističkih inspektora je od početka godine obavilo 6.003 nadzora. Sudovima su podnesena 943 optužna prijedloga te je na licu mjesta naplaćeno 520 kazni u iznosu od 1.109.000 kuna. Izdana su i 92 rješenja o zabrani pružanja usluga.

Ministar tvrdi - cilj nije kažnjavati. 'Samo upozoravamo sve poduzetnike i one koji se bave iznajmljivanjem da je najjeftinije i najpraktičnije biti u skladu s propisima i onda nema nikakvih problema', kaže Darko Lorencin, ministar turizma.

Jer zakoni se - moraju poštivati.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene