Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bježe iz Rogoznice

Udarac turizmu: Gosti otkazuju rezervacije zbog raskopanih ulica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ružna slika za hrvatski turizam dolazi iz Rogoznice kod Šibenika.

Od turizma očekujemo znatan priljev novca, ali ako nam turističke priče budu slične ovoj iz Rogoznice, mogli bismo zbrajati i gubitke. Ulica u kojoj su vile s apartmanima - raskopana je zbog radova na cjevovodu, a turisti preskaču prepreke, udišu prašinu i ne mogu doći do plaže.

Pročitajte i ovo Procvat Pelješca - 4 Turistička sezona traje duže Procvat mjesta oko Pelješkog mosta: Tko je najviše profitirao u posljednje dvije godine? Tragedija u Šibeniku - 1 Prevezeno u Split Užas u Šibeniku: Dijete palo s četvrtog kata, u kritičnom je stanju

>> Poziv Britancima: Uživajte u čarima Jadrana, ali bez talijanskih cijena

Neki su već otkazali svoj boravak u Rogoznici, a očajni iznajmljivači vraćaju im novac. Tvrtka koja je trebala izvesti radove prekoračila je rokove, a da stvar bude gora, od 15. lipnja pa sve do jeseni graditi se ne smije. Gost iz Češke rekao je da crveni tepih na putu do sobe nije očekivao, ali se nije nadao ni blatu, prašini i čuvanju nogu od lomova na odmoru.

'Rezervirao sam to preko interneta i potvrdio telefonom. Za ovo nisam znao', rekao je Stefan iz Češke. Iznajmljivači apartmana puni su problema. Internetom nude sve najljepše, a u stvarnosti je sve drugačije, pa gosti odlaze. I onda već zarađeni novac, gostu natrag u lisnicu. Skromni turist iz Češke ipak planira platiti punu cijenu boravka. 'Jak sam čovjek, iako ima puno prepreka', kaže Stefan.

Radovi na vodovodu trebali su završiti prije mjesec i pol, ali stanovnici lijepe rogozničke ulice još ne mogu spavati od bagera, a ručak im redovito začini prašina. Priča iz hrvatskog turističkog mjesta glasi: Privatna tvrtka koja je dobila na natječaju završila je tek petinu posla, a dozvoljeno je graditi još samo pet dana jer počinje sezona.

'Onda ćemo tek krajem sezone nastavit rekonstrukciju ulice', rekla je Sandra Jakelić, načelnica općine Rogoznica. Tvrtka je posao od naručitelja, šibenskog Vodovoda, dobila jer je nudila najnižu cijenu. 'Mi ćemo sad tražiti ili čvrste garancije ili raskid ugovora što će bit najvjerojatnije', kaže Jakelić.

Izvođača radova koji je ponudio super cijenu, za vrelih će ljetnih noći sanjati u Rogoznici, jer trenutna slika jamči, samo veći broj otkazanih turističkih dolazaka.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene