Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaraza se nije stišala

Trudnica zaražena svinjskom gripom kritično

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trudnica iz Ogulina koja je prije tri tjedna zbog komplikacija od svinjske gripe u 24. tjednu trudnoće priključena na aparat Ecmo, vodi tešku bitku s virusom H1N1 i u kritičnom je stanju.

Profesor doktor Bruno Baršić iz Klinike za infektivne bolesti Fran MIhaljević potvrdio je za Dnevnik.hr. da je stanje 23-godišnje trudnice iz Ogulina vrlo teško. 'Novo pogoršanje dogodilo se prije tri, četiri dana i od tada je stanje vrlo loše. Pacijentica nije pri svijesti i na aparatima je', rekao je dr. Baršić. Na upit kako je nerođena beba, prif. dr. Baršić je dogovorio da je živa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prebačena u zaraznu bolnicu Trudnica zaražena svinjskom gripom bori se za život Slika nije dostupna Rodilište u Nišu Nakon poroda umrla od svinjske gripe, beba preživjela

>> Trudnica zaražena svinjskom gripom bori se za život

Profesor Beus za Večernji list naglašava kako bi u teškim slučajevima poput ovoga prijevremeni porođaj ugrozio život trudnice pa se o tome sada ne razmišlja. Dodaje kako se u javnosti stvorio privid da je epidemija svinjske gripe prošla, no 10-tak zaraženih u danu i novi teški slučajevi dokazuju suprotno. Naime, zbog komplikacija nastalim zarazom svinjske gripe liječnici se bore za život 28-godišnje Virovitičanke i 34-godišnjeg Zagrepčanina, navodi Večernji list.

 

 


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene