Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prebačena u zaraznu bolnicu

Trudnica zaražena svinjskom gripom bori se za život

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvadesettrogodišnja trudnica u 24. tjednu trudnoće zbog zaraze gripom H1N1 jučer je iz ogulinske bolnice hitno prevezena u Kliničku bolnicu 'Fran Mihaljević' gdje se liječnici bore za njezin život.

U zaraznoj je bolnici trudnica spojena na izvantjelesnu oksidaciju na ECMO aparat koji izvan tijela oksigenira krv i vraća ga u organizam. No, liječnici ne žele prognozirati hoće li se trudnica oporaviti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sramota Trudnica izgubila bebu zbog nevjerojatne pogreške liječnika Slika nije dostupna Rodilište u Nišu Nakon poroda umrla od svinjske gripe, beba preživjela

 >> Svinjska gripa: 4 mlada pacijenta na dijalizi, 1 u komi

'Ona je u više nego teškom stanju. Provodi se najviše što se može danas napraviti u liječenju takvih bolesnika', rekao je dr. Bruno Barišić iz Klinike za infektivne bolesti u Zagrebu. Pluća više ne primaju kisik, pa je priključena na respirator. 'Za dijete ne možemo u ovom trenutku prosuditi. Postoji velika mogućnost stradavanja djeteta', dodao je dr. Barišić. 'Pozivam sve uključujući i trudnice da se cijepe', rekla je Ira Gjenero Margan iz HZJZ-a.

Zbog nove gripe dosad je hospitalizirano 18 trudnica, pretpostavlja se da ih je barem 500-njak bilo zaraženo, ali ni jedna od njih nije završila na intenzivnoj, kao mlada Ogulinka, majka još dvoje djece. Hoće li prevladati krizu, znat će se do kraja tjedna.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene