Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odronila se stijena

Ogromna kamena gromada pala na kuću u Omišu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U dnevni boravak obiteljske kuće u Omišu pala je stijena teška oko tonu i pol.

Ogromna kamena gromada teška 1,5 tonu pala je sinoć tijekom nevremena u Omišu na kuću 62-godišnjeg muškarca, zaustavivši se u dnevnom boravku, no na sreću nitko nije ozlijeđen, izvijestila je danas Policijska uprava splitsko-dalmatinska.

Policija navodi kako su sinoć tijekom olujnog nevremena na širem splitskom području primili dojave o padu četiri kamene gromade.

Pročitajte i ovo Odron na cesti Omiš - Radmanove mlinice - 16 U tijeku raščišćavanje FOTO Kamene gromade teške nekoliko tona padale po cesti kod Omiša: Stručnjaci pregledavaju napukle stijene Slika nije dostupna Preletjela prometnicu Dubrovnik: Minirali na gradilištu trafostanice, stijena pala na kuću!

>> Nastavak odrona: Kamena gromada pala na kamion

Prva se dogodila oko 22 sata u Omišu na adresi Put Vrila. Ondje se na kuću u vlasništvu J.J. (62) s obližnjeg brda odlomila i pala kamena gromada teška 1,5 tona, te se zaustavila u dnevnom boravku. Vlasnik kuće u tom trenutku, na sreću, nije bio u dnevnom boravku.

 >> Split: Stijene zatrpale igralište, kameni blok visi

Nešto kasnije, u samom susjedstvu, još se jedna kamena gromada teška tonu odlomila i oštetila metalnu ogradu kuće u vlasništvu A.J. (58), dok je treća stijena, teška pola tone, pala na metalnu ogradu u vlasništvu jednog poduzeća.

Osim padanja kamenih gromada na području Omiša, zabilježen je pad velikog kamena i u Otišiću kod Sinja, gdje je oko 21 sat kamen pao na državnu cestu D1, zbog čega je policija morala regulirati promet sve do 23.30 sati kada je kamen uklonjen.

Odroni u Omišu nisu rijetki. Posljednji se dogodio ni prije godinu dana kada se na državnoj cesti u smjeru Omiša na predjelu zvanom Duboka odlomila gromada od brda. S brda su padale  gromade teške dvadesetak tona i ozlijedile nekoliko osoba te oštetile nekoliko vozila.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene