Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odron s južnih padina Marjana

Split: Stijene zatrpale igralište, kameni blok visi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Igralište na splitskim Mejama zatrpano je s više od 20 kubika stijena koje su se odronile s južnih padina Marjana.

Iako su stijene pale u naseljenom području, srećom nitko nije ozlijeđen i nisu bile ugrožene ni prometnica ni kuće u blizini. No, veliki labilni blok stijena od 30-ak kubičnih metara ostao je visjeti na mjestu s kojeg su se stijene odronile pa će Hrvatska gorska služba spašavanja raditi na njegovom uklanjanju.

Pročitajte i ovo Pukotina na cesti na zagrebačkom Pantovčaku Aktiviralo se klizište VIDEO Od ovoga je krenuo odron na Pantovčaku: Iz asfalta curi voda, pukotina se proširila duž ceste Objavljena je snimka miniranja kamenoloma zbog kojeg je došlo do odrona miniranje kamenoloma VIDEO Pogledajte snimku zastrašujućeg odrona kod Mostara: Odnio je tri automobila

'Sa sanacijom ćemo krenuti kada se vrijeme popravi. Trenutno pada kiša. No, ako viseći kameni blok i padne, ne postoji opasnost jer je prostor osiguran', rekao je Vinko Prizmić, pročelnik HGSS-a.

>> FOTO: Nezapamćeni odron zatvorio cestu

>> Knin: Odron zakrčio cestu Oklaj-Kistanje

Pripadnici splitskog GSS-a su na mjesto odrona izašli već sinoć i uklonili dio labilnih stijena, no za ovaj veliki blok biti će potrebno angažiranje dodatne mehanizacije, o čemu odlučuje Grad.

Sve se dogodilo zbog velike kiše, a promet je na tom dijelu zatvoren. GSS procjenjuje da su taj odron izazvale obilne i dugotrajne kiše koje su 'podlokale' oslonce i veze s liticom. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene