Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drugi dio

Nastavak odrona: Kamena gromada pala na kamion

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na državnoj cesti u smjeru Omiša na predjelu zvanom Duboka opet se odlomila gromada od brda.

Dok se prometnica 'oslobađala' od kamenja koje se u četvrtak predvečer survalo na osobni automobil, nekoliko sati kasnije istu sudbinu doživio je i kamion koji je bio parkiran u koloni. Kamena gromada teška dvadesetak tona pala je na kamion pun povrća dok je u njemu sjedio vozač. Srećom, prošao je neozlijeđen, ali je ogorčen što se tako nešto dogodilo na državnoj cesti.

Pročitajte i ovo Pukotina na cesti na zagrebačkom Pantovčaku Aktiviralo se klizište VIDEO Od ovoga je krenuo odron na Pantovčaku: Iz asfalta curi voda, pukotina se proširila duž ceste Objavljena je snimka miniranja kamenoloma zbog kojeg je došlo do odrona miniranje kamenoloma VIDEO Pogledajte snimku zastrašujućeg odrona kod Mostara: Odnio je tri automobila

>> FOTO: U odronu kamenja na cestu dvoje ozlijeđenih

S vozačem se slažu i mještani čije se kuće nalaze blizu klizišta. Kritizirali su nelegalne gradnje i siječu borova koji su držali zemlju. U Hrvatskim cestama kažu da su magistralu maksimalno zaštitili mrežama, a ovo je djelo više sile. U ovom području odroni su česte pojave tijekom kišnih razdoblja.

'Kamen od nekih deset do dvanaest tona oborio na stijenku kamiona i napravio totalnu štetu, zatim drugi, treći kamen, malo manje težine. Bio sam u kamionu, znači ono, prestrašio se jesam, ali najgore je sve prošlo, ispod mene je bio autobus, školski autobus koji vozi djecu, a iza mene cisterna i sva sreća da je završilo sve ovako', priča Dario Ramić, vozač pogođenog kamiona.

'Nema još zime, otkad ja znam za sebe, a da nije palo pedeset kamenja, od 50 do 500 kila, nema te zime. Znači samo je pitanje ruskog ruleta da ćete se u tom momentu naći ispod ovog kamena ili nećete', kaže mještanin Ljubomir Rakuljić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene