Tomo Medved i Boris Milošević primili Udruženje porodica \
Tomo Medved i Boris Milošević primili Udruženje porodica \"Protiv zaborava\" Foto: Vlada RH

Tema razgovora sastanka potpredsjednika Vlade s Udruženjem porodica bila je suradnja s nadležnim ministarstvom i Vladom u procesu traženja nestalih.


Potpredsjednici Vlade Tomo Medved i Boris Milošević održali su u srijedu u Banskim dvorima sastanak sa saborskim zastupnicima Draganom Jeckov, prof. dr. sc. Miloradom Pupovcem i predstavnicima Udruženja porodica "Protiv zaborava" koje je predvodila predsjednica udruge Marica Šeatović, javljaju iz Vlade.

Navode kako je tema razgovora bila suradnja Udruženja s nadležnim ministarstvom i Vladom u procesu traženja nestalih i koraci koje je potrebno poduzeti kako bi se uspostavila što jača suradnja u rješavanju ovoga važnog humanitarnog pitanja.

"Na samom sastanku su izneseni problemi rada Udruženja, konkretni prijedlozi u smjeru jačanja suradnje i teškoće na koje Ministarstvo nailazi u procesu traženja svih nestalih. Potpredsjednik Medved je najavio i donošenje Zakona o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata koji priprema Ministarstvo hrvatskih branitelja", stoji u priopćenju.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju