Danijela Dolenec
Danijela Dolenec Foto: DNEVNIK.hr

Radni vikend za zagrebačkog gradonačelnika. Tomislav Tomašević češlja financijska i druga izvješća koja je dobio nakon preuzimanja dužnosti.


Nova uprava još ne otkriva što su sve zatekli i koliki su dugovi u gradskoj blagajni, ali jamče da manjak neće krpati podizanjem cijena komunalnih usluga.

Vezani članci Tomislav Tomašević Reporter Dnevnika Nove TV Mislav Bago zasuo pitanjima Tomislava Tomaševića, on poručuje: "U postojećim okolnostima donio bih istu odluku" Tomislav Tomašević Tomašević o gradskim financijama: "Napucani su troškovi zbog predizborne godine, trebat će i vanjski stručnjaci to proći"

Čeka ih raspisivanje natječaja za gradske pročelnike, čiji broj žele smanjiti, ali i rebalans proračuna.

Idući tjedan odlučit će hoće li poništiti natječaj za najam 151 vozila u vrijednosti od 4,5 milijuna kuna bez PDV-a, raspisan u Bandićevom mandatu te treba li im toliki vozni park.

"Nama je u interesu s obzirom na financijsku situaciju i ono što smo govorili u kampanji da postoje materijalni troškovi koji se mogu racionalizirati - ovo je u tom smislu sasvim izvjesno da ćemo racionalizirati taj trošak", kazala je zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Danijela Dolenec u prilogu reporterke Dnevnika Nove TV Ivane Pezo Moskaljov.

"Pitanje je koliko tih vozila je stvarno potrebno, što je funkcionalno i u tom smislu dio voznog parka mora postojati, ali ne opsegu kakav je bio do sada", dodala je Donelec.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr