Tomislav Kovačević (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL)
Tomislav Kovačević (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL) Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Ovo nije prvi zabilježen slučaj da Nacionalni park Plitvička jezera pokušava nabaviti luksuzno vozilo: slično je prije više od pet godina pokušala napraviti i tadašnja ravnateljica Lidija Bertović.


Novi ravnatelj Nacionalnog parka Plitvička jezera Tomislav Kovačević danas je tijekom dana povukao natječaj za kupnju SUV-a vrijednog više od 300.000 kuna, doznaje 24 sata. Po natječajnoj dokumentaciji, terenac je trebao imati i aluminijske naplatke te mnoštvo dodatne opreme. Nakon što je proučio dokumentaciju, Kovačević je odlučio da takvo vozilo ne odgovara potrebama parka i da nije točna tvrdnja njegove prethodnice da se ono moralo kupiti.

Vezani članci Plitvička jezera Otvaraju se i nacionalni parkovi: Plitvička jezera drastično snizila cijene Plitvička jezera (Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL) Do nedjelje na Plitvička jezera možete za samo 50 kuna!

Natječaj je 27. prosinca 2017. godine raspisala sada već bivša v. d. ravnateljice Plitvičkih jezera Antonija Dujmović. Ona je za Jutarnji list kazala kako ne vidi ništa sporno u njemu te tvrdi da se vozila, posebice luksuzni SUV, ne nabavljaju za potrebe ravnatelja Nacionalnog parka. "Ne radi se o vozilu za ravnatelja, već radnike parka i njihove goste", rekla je Dujmović.

Podsjetimo, ovo nije prvi zabilježen slučaj da Nacionalni park Plitvička jezera pokušava nabaviti luksuzno vozilo: slično je prije više od pet godina pokušala napraviti i tadašnja ravnateljica Lidija Bertović. Ona je tražila luksuzni terenac s 250 konjskih snaga i procijenjene vrijednosti od 400.000 kuna. Nju je u tom pokušaju spriječio tadašnji resorni ministar Mihael Zmajlović, koji je obustavio tu javnu nabavu.