Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razgovor s Josipom Krajinović

Tko je Antonija Dujmović, žena zbog koje su se posvađali moćni HDZ-ovci?

Antonija Dujmović (Dnevnik.hr)
Antonija Dujmović (Dnevnik.hr)
Aktualno Galerija +0 Antonija Dujmović (Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Antonija Dujmović, vršiteljica dužnosti ravnateljice Nacionalnog parka Plitvička jezera kojoj nije produžen mandat, osoba je zbog koje se lome koplja između Darka Milinovića, prvog čovjeka ličkog HDZ-a i premijera Plenkovića. Reporterka Dnevnika Nove TV Josipa Krajinović razgovarala je s njom u Plitvičkim jezerima.

Antonija Dujmović kaže da se kao osoba koja je već na poziciji vršiteljice dužnosti ravnateljice Nacionalnog parka Plitvička jezera, prijavila na raspisani natječaj, ali da ju nije pogodilo to što nije izabrana.

Pročitajte i ovo Darko Milinović ''Jogurt revolucija'' Milinović prozvao Plenkovića: ''Gledao si iz Bruxellesa kako ginemo... Ja nisam imao anemiju kojom bih izbjegao Tuđmanov poziv za boj'' Ivan Penava i Darko Milinović - 2 Pregovori u tijeku Sprema se nova koalicija? Dva bivša HDZ-ovca uhvaćeni na piću, evo što Milinović kaže o mogućem udruživanju

U razgovoru s reporterkom Dnevnika Nove TV Josipom Krajinović istaknula je da joj je ipak drago što je lički HDZ stao iza nje, budući da je njihova članica od samog početka.

''Ja sam vršiteljica dužnosti ravnatelja Nacionalnog parka Plitvička jezera i kao takva sam se odlučila prijaviti na objavljen natječaj. Javilo se 13 kandidata, određeni broj koji nije zadovoljio kriterijima nije pozvan na razgovor. Nas nekoliko je pozvano, obavili smo razgovor s komisijom koju je imenovao ministar. Komisija se odlučila za gospodina koji će doći na mjesto ravnatelja. Ja to nisam tako strašno doživjela, ali mi je drago da je cijeli HDZ ličko-senjske županije stao iza mene'', rekla je Dujmović.

S obzirom na to da je Darko Milinović reagirao prilično burno nakon što ona nije izabrana, odnosno dao je ostavku poprativši je izvanrednom konferencijom za medije nazivajući pojedine članove HDZ-a kvazihadezeovcima, postavlja se pitanje je li ona njegov kandidat.

''Prijavila sam se sama, a onda sam dobila podršku HDZ-a, što je, morate priznati, vrlo lijepo. Jer ja sam član HDZ-a i vrlo ugodno se osjećate kad netko stane iza vas'', kazala je Dujmović.

Prozivke za nepravilnosti u radu

Odgovorila je na prozivke za navodni kriminal u Plitvičkim jezerima za koje je optuživan njezin suprug, bivši ravnatelj: ''U takve medijske napise upetljane su privatne osobe koje imaju nekakvih kompleksa, ja ću to tako reći. Ja nemam nikakvih afera iz sebe, nikad u životu nisam bila osuđivana, bila na sudu. Ne bih se ni mogla javiti na natječaj za ravnatelja, jer sam morala priložiti potvrdu da nisam osuđivana, da protiv mene u tijeku nisu procesi. Što se tiče mog supruga, bilo je nekakvih optužbi protiv njega. Na žalost tih pojedinaca, nije ni za što osuđen, nije ni jednu minutu, a kamoli dana bio pritvoren'.'

Međutim, ni ona nije pošteđena prozivki od nepravilnosti u radu Plitvičkih jezera. Još 2012. Ministarstvo zaštite okoliša i prirode utvrdilo je devastaciju sedrenih barijera u Nacionalnom parku Plitvička jezera tijekom provođenih radova na Jezerima.

''U svemu ovome nisam zadovoljna s tim što se ime Plitvička jezera zlorabe od određenih pojedinaca, jer mislim da Nacionalni park Plitvička jezera to nije zaslužio ničim. Što se tiče posjećivanja, ono je svake godine sve veće. Moram reći da je to možda čak i previše. Međutim, nemamo još uvijek do kraja razrađen sustav da vidimo koliko Park može podnijeti. Trenutno se radi plan upravljanja i akcijski plan posjećivanja kojim će se vidjeti koliko posjetitelja dnevno na bazi sata može biti prisutno u prostoru parka, ali za to se mora pripremiti sva infrastruktura, što znači da se moraju obnoviti staze koje do sada nisu bile u upotrebi'', zaključila je Dujmović.

Podsjetimo, Darko Milinović u četvrtak je sazvao izvanrednu konferenciju za medije na kojoj je priopćio da daje ostavku, jer je, kako kaže, ''nezadovoljan kadrovskom politikom koja se provodi u županiji''. S obzirom na popularnost koju Milinović ima u Lici i broju preferencijalnih glasova koje dobiva na izborima, veoma je vrijedan kadar HDZ-a. Zbog toga su sazvali hitnu sjednicu Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, koja će se održati u 17 sati.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene