Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smjene u policiji

Karamarko o Orepiću: 'Čini mi se da je metoda vlastite kože najkvalitetnija'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko nalazi se u Koprivnici, a ondje je komentirao svoj odnos s ministrom unutarnjih poslova Vlahom Orepićem.

Predsjednik HDZ-a i prvi potpredsjednik Vlade RH Tomislav Karamarko u i u Koprivnici je komentirao cijelni niz tema, a osvrnuo se i na smjene u policiji.

Pročitajte i ovo Tomislav Karamarko "Dvojio sam..." Oglasio se Karamarko: Objasnio kako bi HDZ mogao dobiti izbore i s kime bi trebao koalirati Andrej Plenković i Tomislav Karamarko - 1 zakuhalo pred izbore Povratak otpisanog? Komunikacijski stručnjak o neočekivanom gostu na skupu HDZ-a i novom sloganu

'Trebalo je doći do osvježenja, do pomicanja ljudi koji su u prošlom sustavu bili stranački angažirani. Nisam zadovoljan zbog čega se to dogodilo, zbog pljačke u samom središtu krim policije', rekao je prvi potpredsjednik Vlade. 

Upitan je i o odnosnima s ministrom policiji Vlahom Orepićem zbog lošeg početka u suradnji. 'Nisam imao buran start, imao sam samo neke sugestije. Pokazalo se da me trebao poslušati. Ne vjerujem da bi ministar rekao nešto neozbiljno kao da je ovaj događaj ima političku pozadinu', komentirao je Orepićev istup o pljački u policiji.

'Želim da ministar Orepić uspije, da MUP uspije, da se vrati na razinu na kojoj je i bio prije 5,6 godina i zbog ministra Orepića i zbog ministarstva unutarnjih poslova i zbog naše Vlade i naših građana. MUP koji ne funkcionira, ne ulijeva povjerenje, MUP koji funkcionira može i treba ulijevati povjerenje, kao i svi ostali segmenti sigurnosnog sustava',smatra Karamarko.

Na pitanje surađuje li s Orepićem operativno kazao je kako njih dvojica razgovaraju. 'Kako ćemo operativno surađivati? On je ministar unutarnjih poslova, a ja sam potpredsjednik Vlade. Između ostalog se bavim i nacionalnom sigurnošću. Surađujemo, naravno. I danas smo se vidjeli, razgovaramo na Vladi, prije Vlade, poslije Vlade. Nema tu nikakvih problema. Ne treba od toga raditi neku veliku muziku što se tiče samih odnosa. U pitanju je princip koji sam zastupao. U moje vrijeme, u zakon o policiji smo čak ubacili i odredbu da policajac ne smije biti član ni jedne stranke. Tu sam htio poručiti da ne želim politizaciju policije. Ono što se dogodilo u zadnje vrijeme bilo je katastrofalno i to sada dolazi na naplatu ministru Orepiću. U startu nije htio napraviti ono što sam htio da napravi. Ali dobro, ovo je njegovo iskustvo. Čini mi se da je metoda vlastite kože najkvalitetnija', zaključuje Karamarko

Što se tiče stanja nacionalne sigurnosti kaže kako misli da je ono dobro. 'Nemojmo sada po jednoj pljački ocjenjivati stanje nacionalne sigurnosti', poručio je.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene