Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pozvao na odgovornost

OREPIĆ O PLJAČKI KRIM POLICIJE Odstupio vrh policije na čelu s ravnateljem Dominićem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić održao je izjavu za medije o "događaju u PU zagrebačkoj".

'Očekivali smo saznanja do danas, no molim vas za razumijevanje, o događaju ne mogu ništa govoriti jer je istraga u tijeku. Dogodilo se što se nije smjelo dogoditi, događaj koji ukazuje na probleme sustava, to je argument više da pristupimo reorganizaciji još brže nego što smo mislili' rekao je ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić na press konferenciji povodom pljačke u policiji.

Pročitajte i ovo Dijete na električnom romobilu, ilustracija Upozorenje policije Nesreća na sjeveru zemlje: Autom naletio na dijete na električnom automobilu, prevezeno u bolnicu Ilustracija Ostavljena djeca Tijelo nestalog dječaka (13) pronašli zakopano u napuštenom povrtnjaku: Prije smrti prebacio je novac s računa

Objavio je i imena djelatnika MUP-a koji su zbog situacije u kojoj se našlo ministarstvo unutarnjih poslova, na osobnu suglasnost, odstupili.

'Uz osobnu suglasnost dužnosti koju su obavljali su odstupili gospodin Dominić, gospodin Vurušić, Žugel, gospodin Jurenec,a dužnosti je udaljen gospodin Dolački', objavio je ministar.

Intervju Andrije Jarka s ministrom unutarnjih poslova, Vlahom Orepićem, gledajte u Dnevniku Nove TV u 19:15. 'Događaj ukazuje na sustav koji ne smije biti ovakav kakav je i učinit ćemo sve da reorganizacija sustava bude ono što narod očekuje od tog sustava. Ubrzat ćemo procedure, no ne možemo svu odgovornost svesti na ove ljude. Oni su otišli sa dužnosti uz osobnu suglasnost. Veću odgovornost moraju imati ljudi iz politike koji su dozvolili da ovaj sustav dođe u situaciju kakva je. Koji su prethodno vodili ovaj sustav.

Dalje što želim naglasiti u ovome trenutku, niti malo nisam pokoleban, naprotiv, još veći argument imam da nastavim putem kojim sam krenuo. Od svih političkih struktura i svih političara pojedinačno očekujem odgovoran pristup ovome, a od javnosti očekujem potporu da dovršim posao koji sam došao i koji želim napraviti. To je reorganizacija MUP-a, da bude u funkciji naroda', poručio je ministar Orepić.

Na novinarski upit, znači li udaljavanje gospodina Dolačkog s dužnosti pokretanje disciplinskog postupka, ministar Orepić kazao je kako je to vrlo moguć scenarij.

'Šutnja je zlato'

Gotovo dan i pol od pljačke zlata i novca iz zgrade kriminalističke policije nadležne su institucije iznosile vrlo šture informacije o tom slučaju, a ministar unutarnjih poslova tek je za utorak kasno poslijepodne sazvao novinare kako bi progovorio o tom bizarnom nedjelu.

Policija i državno odvjetništvo ranije su potvrdili tek da se provala dogodila u noći na ponedjeljak i da državni odvjetnik uz pomoć policije provodi očevid. Pritom nisu iznijeli nove detalje, kao ni službeni podatak što je točno ukradeno iz zgrade policije u Heinzelovoj ulici.

U Ravnateljstvu policije nije se u utorak moglo doznati u kojoj je fazi kriminalističko istraživanje, je li u istragu uključena i unutarnja kontrola MUP-a, ni je li utvrđena nečija odgovornost, odnosno je li zbog tog slučaja pokrenut neki stegovni postupak ili je netko smijenjen.

Nije se moglo službeno doznati niti je li novac i zlato iz sefa bio oduzet jednom građaninu, odnosno kako će mu ta imovina biti vraćena s obzirom da je navodno utvrđeno kako je njezino podrijetlo zakonito.

Županijsko državno odvjetništvo, koje je vodilo očevid, odgovorilo je da u utorak neće objaviti nikakve novosti o rezultatima očevida. Tim više što za to imaju trodnevni rok, a i u "velikoj su gužvi". (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene