Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bolnica podnosi prijavu

Glasnogovornica zagrebačke gradske uprave: "Pretpostavka je da je netko iz rashladnih uređaja izvadio tijela, slikao ih i pustio to van"

Glasnogovornica Gradske uprave Grada Zagreba Dinka Živalj reagirala je na snimku na kojoj se vidi da su posmrtni ostaci poredani na podu mrtvačnice u bolnici Sveti Duh.

Dinka Živalj, glasnogovornica zagrebačke gradske uprave, komentirala je snimku koja prikazuje posmrtne ostatke koji su poredani na podu mrtvačnice u bolnici Sveti Duh. Rekla je da je snimka autentična, ali je upitno koliko je stara.

"Snimka jest autentična, međutim, u medijima je objavljeno da je ona stara dva tjedna, no prema izjavama šefa patologije, u travnju nije bilo situacija da su tijela bila izvan rashladnih uređaja, a kamoli na podu", istaknula je Živalj u izjavi za medije ispred Gradske uprave.

"U bolnicu je nenajavljeno došla državna inspekcija koja je utvrdila da je sve u redu, da je sve čisto. Nije bilo nikakvih zamjerki", rekla je te dodala da će i gradske vlasti poslati svoju kontrolu.

"U ovom je trenutku pretpostavka da je netko iz rashladnih uređaja izvadio tijela, da ih je tako slikao i pustio van. To je zasad samo pretpostavka, još istražujemo, bolnica provodi interno sve procedure", ustvrdila je.

Pročitajte i ovo Tomislav Dulibić novi horor u bolnici Tijela leže na podu mrtvačnice na Svetom Duhu: "Ja se nadam da je ovo iznimka"

Pročitajte i ovo Gradonačelnik Tomislav Tomašević Oporba se oštro usprotivila Kandidatkinja za Nagradu Grada Zagreba podijelila vijećnike u Skupštini: "Imate 14 dobrih i nekog problematičnog"

Odgovarajući na pitanje novinarke, Živalj je rekla da se tijekom mandata sadašnje ravnateljice Svetog Duha – odnosno od siječnja prošle godine – nikada nije dogodilo da su tijela bila na podu. Također je rekla da je bolnica ima 12 rashladnih uređaja, što je zasad dovoljno, ali da je pokrenuta nabava 15 novih uređaja.

Upitana je i pokušava li netko naštetiti ravnateljici te je odgovorila da će Klinička Bolnica Sveti Duh podnijeti kaznenu prijavu, a onda je na policiji da radi svoj posao.

"Naravno da smo zadovoljni radom ravnateljice. Ona je ta koja kupuje rashladne uređaje. Ona je ta koja je omogućila Ustavom zajamčeno pravo žena na pobačaj, što se u bolnici Sveti Duh nije sedam godina događao. Glavni razlog što se nju proziva je upravo to – omogućila je Ustavom zajamčeno pravo na pobačaj na zahtjev", rekla je glasnogovornica.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene