Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kosor otvorila učenički dom u Vukovaru

Kosor: Vukovar je sveto mjesto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka Jadranka Kosor prisustvovala je otvaranju učeničkog doma u vukovarskoj gradskoj četvrti Borovo naselje.

Obnova učeničkog doma stajala je deset milijuna kuna, a sredstva su namirena iz Fonda za regionalni razvoj. Premijerka Kosor je istaknula da to dugujemo vukovarskoj djeci kako bi ona jednog dana imala gdje raditi.

Pročitajte i ovo Predrag Matić Revitalizacija istoka Matić iz Vukovara poručio: "Ovako više ne može, Slavonija nije zadnja rupa na svirali" Slika nije dostupna Sukob oko nagrade za životno djelo Sandra Paović i dr. Bosanac žrtve političkih borbi u Vukovaru

>> Dr. Vesna Bosanac: Bojim se putovati izvan Hrvatske

Svečanosti su bili nazočni potpredsjednici vlade Petar Čobanković i Božidar Pankretić te ministar obrazovanja Radovan Fuchs, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić i vukovarski gradonačelnik Željko Sabo. Premijerka je istaknula kako je članstvo Hrvatske u EU važno i zbog mladih ljudi. Kako je objasnila, ulaskom u EU otvorit će se posve drukčije mogućnosti u obrazovanju i zapošljavanju, posebice mladih u Hrvatskoj. Američki veleposlanik u Hrvatskoj James B. Foley u toj je prigodi kazao da je u obnovu vukovarskog doma za učenike američka vojska uložila više od 500.000 dolara, ocijenivši kako za Hrvatsku nije ništa važnije od budućnosti djece i njihova obrazovanja.

'Obnova doma pokazuje i partnerstvo između vlade SAD-a i Hrvatske', ocijenio je Foley. Učenički dom u Vukovaru, izgrađen 1936., teško je stradao u Domovinskom ratu, a obnova je počela prošle godine. Dom može primiti 120 učenika, a trenutačno ih je 85.

Kosor je naglasila da je Vukovar sveto mjesto i da nam je svima dužnost ne zaboraviti zločin koji se tamo dogodio i patnju ljudi. Premijerka se sastala s predstavnicima braniteljskih udruga, a na sastanku je prisustvovala i ravnateljica vukovarske bolnice Vesna Bosanac.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene